• 15 Aralık, 2024

Kalan Gıdaları Nasıl Değerlendirelim?

Herkese kucak dolusu günaydınlar. ☺️ ☀️
Yepyeni bir haftada daha atıksız mutfak serüvenimize devam ediyoruz. Bu hafta hepimizin mutfağındaki bir gerçekten, artan gıdalar ve onları değerlendirmenin yollarından bahsetmek istedik.
Artan gıdalar deyince üç farklı kategori çıkıyor karşımıza.
🌱
İlk kategorimiz, büyük oranda pişirilmiş ve fazlası kalan yemeklerden yepyeni tarifler yaratmak. Örneğin artan pirinç pilavından yayla çorbası yapmak, kalan makarnayı salataya katmak, nohut yemeği fazlasını süzüp falafel köfte yapmak.
🌱 🌱
İkinci kategorimiz atık olarak çöpe attığımız ama çok farklı kullanımları olan gıdalar. Siyahlaşmış muzları dondurup, dondurmalara, smoothielere, keklere eklemek, limon portakal gibi narenciyelerini tüketmeden kabuklarını rendeleyip, tatlılar, pastalar, limonatalar için buzlukta saklamak, yumurta kabuklarını ve haşlama suyunu bitki besini olarak kullanmak, sebzelerin kabuklarını haşlayarak sebze suyu hazırlamak,
🌱 🌱 🌱
Üçüncü kategorimizde ise yeniden hayata dönebilecek gıda atıkları var. Ufak bir balkon bostanı yapmak isteyenler için geliyor. Marulun köke yakın dip kısmı, soğanın saçaklı tepesi, pancarın, havucun yeşiline yakın kesimini su dolu bir tepside yeniden sebze verebilecek şekilde köklendirmek ve uygun saksılarda kendi mini bostanımızı yaratmak.
Siz de artan gıdalar için fikirlerinizi ve önerilerinizi bizimle paylaşır mısınız?

Benzer Yazılar

Yorum Yapın