• 14 Nisan, 2024

Zehirsiz Temizlik

Sonbahar’dan çalınmış bir yaz gününden Herkese günaydınlar. 😊
Bu hafta hepimizin sorguladığı ‘zehirsiz temizlik’ konusunu birlikte masaya yatıralım istedik. 💧 🌱

İçinde bulunduğumuz yaşam koşulları, şehir hayatı, kullanılan ürünler, yapı malzemeleri, havaya karışan sanayi gazları derken tamamen zehirsiz bir yaşam sürmek neredeyse imkansız. Fakat bireysel tercihlerimizde zehirsiz yaşamı hayatımıza sokabilir ve zehirsiz atıklarımızla dünyamıza da yardımcı olabiliriz. Kimyasal içeriklerin en yoğun olduğu temizlik maddeleri, onlarsız yeterince temizlenmediği, yeterince dezenfekte etmediği gibi birçok farklı düşünceden ötürü hayatlarımızda yer aldı. Oysa günümüz donanımı bize tamamen doğal içerikli yepyeni seçenekler sunuyor.

Kullanılan yoğun kimyasallı içerikler belli oranlarda bardaklarımızda, çatallarımızda, yastığımızda, kazağımızda, elimizde, dişimizde kalıyor. Günlük temizlik alışkanlıklarımızın içinde bizi zehirlemeye devam ediyor. Bu zararlı maddeleri yaşamımıza almadan da istediğimiz temizliği ve hijyeni yakalamak mümkün.

Peki yılların alışkanlıklarını nasıl kırabiliriz?
🌱
İçerikleri okuyalım
Satın aldığımız temizlik ürünlerinin içeriklerini ve anlamlarını okuyalım.
🌱 🌱
Fırsat verelim
Bir seferde tüm alışkanlıkları kırmak mümkün değil. Fakat başlangıç için seçeceğimiz tek bir ürünle kendimize de yeni bir yaşam şeklinde de fırsat verelim. Mesela bir diş macunu ile başlayabiliriz. Yavaş yavaş alışkanlıklarımızın kırılmasına izin verelim.
🌱 🌱 🌱
Bedenimize yardım edelim
Yaşam şeklimiz içinde bedenimiz her gün yüzlerde kimyasala maruz kalıyor. Kendini toksinlerden temizlemek için bizim yardımımıza ihtiyacı var. Temiz beslenerek yaptığımız gibi, kimyasal temizleyicileri de azaltarak bedenimize yardımcı olduğumuzu hatırlayalım.
🌱 🌱 🌱 🌱
Dünyamızı koruyor olduğumuzu hissedelim
Bu yolda yapacağımız her bireysel seçimle kendimizi ve sevdiklerimizi korurken, dünyamızı da zehirlenmekten koruduğumuzu hatırlayalım.

Ne dersiniz? Zehirsiz bir temizlik için bugün birlikte bir adım atalım mı?

Benzer Yazılar

Yorum Yapın