• 12 Mart, 2024

Diyet Günleri

Herkese bu güzel günden günaydınlar.

Bugün bir çoğumuz için yaza yaklaşırken hayatımıza giren bir kavramdan bahsetmek istiyoruz. Diyet. Birçok farklı şey deniyoruz, bazen süreçte bunalıyoruz, bazen kendimize bilmeden zarar veriyoruz. Bu yolculukta hepimizin karşılaştığı bazı kilit noktaları hep birlikte konuşmaya ne dersiniz?

Hepimizin kendini daha iyi hissettiği, kendimize dair bir görüntü var aklımızda. Zaman zaman ona ulaşmak için farklı yollar deniyoruz. Bu yolda en önemli adım, şu an olduğumuz kişiden bir an önce kurtulmaya çalışır gibi değil de kendi elimizden tutup dilediğimiz hedefe doğru beraber gitmekten geçiyor. Her adımda başarımızın tadını, kendimizle birlikte çıkarmayı ihmal etmeyelim.

Bir diğer konu varmak istediğimiz hedefi tanımak. Oraya varmak istediğimiz nokta bizim gerçekten istediğimiz bir hedef mi? Yoksa olması gerektiğini zannettiğimiz, bize dayatılan popüler dünya kriterleri mi? Kendimiz için her anlamda istediğimiz saf hedefi belirleyelim.

Hedefimize doğru yola çıkarken seçeceğimiz diyetleri yine bizi en hızlı, en kısa yoldan değil, en sağlıklı, en rahat, en severek yapabileceğimiz, böylece motivasyonumuzun en yüksek noktada kalabileceği tercihleri yapalım. Yolumuzun sadece zayıflamak değil, iç huzurumuzu koruyarak kendimizle bir hedefe doğru yolculuk yapmak olduğunu kendimize hatırlatalım.

Koyduğumuz hedef her ne kadar uzak olursa olsun ara noktalar belirleyelim. Böylece merdivenin en sonuna varınca değil, her basamakta başarıya ulaşmanın hazzını yaşayalım.

En son ama en önemli olarak da hata yapmaya izin verelim. Önemli olan kaldığımız yerden hedefimize doğru devam etmek!

Muhteşem bir hafta olsun hepimize.

Benzer Yazılar

Yorum Yapın