• 14 Nisan, 2024

Isırgan Otu Çayı

Baharın geldiği, dağların, tepelerin yeşillendiği, binbir çeşit otun boy boy kendini göstermeye başladığı bugünlerde, tam mevsiminde şifa kaynaklarından birinden, ısırgan otundan bahsetmek istiyoruz.
Kuzey Asya kökenli ısırgan otu, tarih içinde neredeyse tüm dünyaya yayılmış. Dokununca yakıcı bir kaşıntı yapan bitki, çay olarak tüketildiğinde içindeki yakıcı asitler etkisini yitiriyor ve tam bir şifa kaynağı olarak tüketime hazır oluyor.
Isırgan otu, kalp ve damar sağlığı için önemli rol oynuyor. Tansiyonu düşürüyor ve dolaşım sitemindeki stresi düşürüyor. Böbrek taşları ve kumların temizliği ve önlenmesinde destek sağlarken, idrar yolları enfeksiyonundan korunmada da fayda sağlıyor. İçeriğindeki demir ve C vitamini sayesinde kırmızı kan hücrelerini arttırarak kronik yorgunluk ve anemi karşıtı görev yapıyor. Solunum sorunları ve alerjik rahatsızlıklara karşı da fayda sağlayan ısırgan otu çayı, diz, el kireçlenmelerinde, eklem ağrılarında da rahatlatıcı etki sağlıyor.
Bu kadar mucizevi etkiyi sağlayan çayın yapımı da bir o kadar kolay. Kurutulmuş ısırgan otu yapraklarını kaynamış suya atarak beş dakika kadar bekletip çıkarmak yeterli.
Doğanın bize sunduğu bu şifa dolu çaydan faydalanmaya ne dersiniz?

Benzer Yazılar

Yorum Yapın