• 24 Nisan, 2024

Maydanoz Çayı

Hava koşullarından baharı henüz tam olarak hissetmesek de vücudumuzu bahara hazırlamaya devam ediyoruz. Mutfaklarımızda saklı bir diğer şifa kaynağı, maydanoz çayının faydalarını biliyor musunuz?
Toksinlere karşı tam bir savaşçı olan maydanoz çayı, yüksek oranda antioksidanlar içeriyor. İçeriğndeki A ve C vitaminleri sayesinde imün sistemimize katkı sağlıyor. Yapılan araştırmalara göre DNA hasarını önlediği gözlemlenen maydanoz çayı, bu özelliği ile antikanser gıdalar arasında yerini alıyor. Kan şekerini dengelerken, karaciğer yağlanmasını önlüyor. Güçlü bir de antienflamatuar olan mucize çay, vücuttaki iltihabın giderlmesine yardımcı oluyor.
Faydaları saymakla bitmeyenmaydanoz çayının hazırlanması ise bir o kadar kolay. Ocakta kaynayan su içine porsiyon başı bir tutam gelecek şekilde, istediğimiz oranda su başına maydanozu ekliyoruz. Bir taşım da maydanoz ile kaynayan suyun altını kapatıp 4-5 dakika boyunca demlendiriyoruz. Çubuk tarçın, yarım elma, limon gibi lezzetlerle tatlandırabileceğimiz maydanoz çayını süzüyoruz. Çayımız bedenimizi toksinlerden arındırmak için hazır.
Bütün şifalı bitkileri kullanırken olduğu gibi maydanoz çayını da eğer bir ilaç kullanıyorsak, sağlığımızla alakalı özel bir durumuz varsa doktor kontrolünde kullanılması gerektiğini de hatırlatmak istiyoruz.
Çok güzel bir hafta dileğiyle.

Benzer Yazılar

Yorum Yapın