• 24 Nisan, 2024

Verita

Türkiye’nin ilk kivi markası olarak 1997 yılında hayata geçen Verita, sektörün önde gelen meyve-sebze tedarikçisi ve dağıtıcısı Ideal Tarım Ürünleri Ticareti AŞ’nin de ilk markasıdır.

Sektörünün tüm zorluklarına rağmen kalitesinden asla ödün vermemeyi ilke edinen Verita, Üreticisinden tüketicisine kadar zihinlerde “kaliteli meyve markası” olarak yerini almayı başarmış durumdadır.

Meyve yetiştiriciliği, hasadı, standardizasyonu, depolaması, paketlemesi ve lojistiği gibi konularda yeni bilgi ve teknolojileri takip ederek uygulamalar geliştiren Verita, sektöründe standartların yükselmesine katkıda bulunmaktadır.

Sadece En İyiler Verita Olabilir.

Verita; beklentileri aşmak, sektöre yeni standartlar getirmek, en iyi, en taze, en lezzetli ürünü size sunmak için çalışır.

Her ürün, en iyi yetiştiği bölgeden ve en iyi üreticilerden tedarik edilmekte; kaynağında incelenip denetlenmektedir. Tüm Verita ürünleri pestisit analizli, sertifikalı, hijyenik ve özenle seçilmiş ürünlerdir. Başta lyi Tarım Uygulamaları ve Global GAP kriterlerine uygunluk olmak üzere Verita Standartları’na uygun şekilde üretilmektedir.

Kaliteli yerli üretimi teşvik eden, destekleyen, talep eden Verita, güvenli ürün için lyi Tarım Uygulamaları’nın yerli üretimde bir standart haline gelmesine öncülük etmektedir.

26 Yıllık Tecrübe. 

Verita, 26 yıllık tecrübesiyle ürünü, üreticiyi çok iyi tanıyan, tüketici beklentilerini yerinde gözlemleyen ve kaliteli, sağlıklı çözümler üreten bir marka haline gelmiştir.

Yurt dışı organizasyonlarla uzun yıllardır süren ticari ilişkiler neticesinde, karşılıklı güvene dayalı kalıcı işbirlikleri geliştirilmiştir. Böylece, küresel ölçekte üretim, satın alma, depolama, ulaştırma ve diğer konularda kalite ve verimlilik maksimum seviyeye ulaşmıştır.

Verita’nın Bayrampaşa halinde 208 no’lu yazıhanede başlayan yolculuğu, bugün kendi üretim, depolama, paketleme, lojistik ve dağıtım merkezlerine sahip bir marka olarak sürmektedir.

Dalından Sofraya Güvenli Gıda

Doğal ortamında yetişen meyve ve sebzeler tedarik zinciri sürecinde insan sağlığına zararlı olabilecek biyolojik, kimyasal ve fiziksel zararlara maruz kalma riski ile karşı karşıya kalıyor. “Güvenli Gıda” uygulamalarıyla ürünlerimizi bu etkenlerden koruyoruz.

Sağlıklı bir gelecek için “Güvenli Gıda” kontrollerimizi tüm tedarikçilerimizde ve tedarik sürecinde uyguluyoruz. Meyve ve sebzelerimizin “Güvenli Gıda” olmaları konusunda yüksek bir kalite standardizasyonu sağlıyoruz.

Verita “Güvenli Gıda” kontrol prosesi, uzman kontrolünde yapılan toprak ve yaprak analizleri ile başlıyor. Her ürün, kendi ihtiyacına uygun analizlerden geçiriliyor, sistemin takibi ürünün en doğru zamanda hasat edilmesi ile sürüyor ve sofralara kadar uzanan tüm süreci kapsıyor.

Güvenli Ambalaj

“Güvenli Gıda” için gıda endüstrisinde hijyen, sanitasyon ve koruyucu bakımla ilgili sistemlerin kullanılması gerekiyor. Verita meyve ve sebzeler “Güvenli Gıda” kontrol prosesiyle sofralara ulaşıyor. “Güvenli Gıda” en çok aranan kalite özelliğimiz.

Hasat edilen ilaç kalıntısından ari meyve ve sebzeler, ISO 9001 Kalite Yönetimi Sistemi, ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Standartları belgelerine sahip tesislerde, hijyenik koşullarda gıdaya uygun ambalajlarla paketleniyor. Verita, ambalaj üretimi ve paketleme konusunda hizmet sağlayıcılarını bu standartlara uygunluklarına göre seçiyor.

Verita meyve ve sebzeler soğuk zincir sürecine uygun özel ambalajlarda satışa sunuluyor. Böylece, uygun saklama koşulları sağlanarak güvenilirliği, tazeliği ve lezzeti garanti altına alınıyor. Özel tasarlanmış kullanıcı dostu iç ve dış ambalajlarla ürünler korunurken üzerindeki ürün bilgileri ile tüketici bilgilendiriliyor.

Güvenli Gıdanın Önemli Bileşeni Soğuk Zincir

“Soğuk Zincir” ürünlerin sevkiyat ve depolama süreçlerinde muhafaza edildiği ısının sabit tutulması anlamına geliyor. Isı değişmeksizin satış noktasına ulaşan meyve ve sebzelerimiz, bozulmaya sebep olan kimyasal değişimlere maruz kalmadan tazelik ve bütünlüğünü koruyor.

“Soğuk Zincir” prosesi hasatla başlayıp tüketiciye ulaşana kadar devam ediyor. Meyve ve sebzelerin kontrolleri satış noktalarına ulaştıktan sonra da devam ediyor. Verita ekipleri rutin kontrollerle soğuk zinciri denetim altına alıyor.

GLOBAL GAP ve İyi Tarım Uygulamaları (İTU) Sertifikalı Ürünler

Avrupa’daki zincir satış kanalları insan sağlığı için doğabilecek tehditleri minimuma indirmek, tüketicilerine ürünle ilgili garanti vermek için başlattıkları çalışmalar, GLOBAL GAP Protokolü ile sonuçlanıyor. Dünya genelinde geçerlilik kazanan protokol, belirlenen üretim süreçlerinin uygunluğunu GLOBAL GAP Sertifikası ile belgeliyor.

Verita meyve ve sebzelerin tamamı GLOBAL GAP ve İyi Tarım Uygulamaları (İTU) sertifikalı ürünlerdir. Yurtdışında üretilen ürünlerimizde GLOBAL GAP, yurt içinde üretilen ürünlerimizde ise İyi Tarım Uygulamaları Sertifikası var. Güvenle tüketebilirsiniz.

Çocuklar İçin Sağlıklı Bir Gelecek Misyonu

Sağlıklı ve düzenli beslenme, insanın yaşamı boyunca dikkat etmesi gereken son derece önemli bir konu. Özellikle çocukluk çağında kazanılan beslenme alışkanlıkları, hayatın sonraki dönemlerini de etkiliyor.

Meyve ve sebzeler vücut için çok gerekli olan mineral ve vitaminler açısından son derece zengin. Çocukların kaliteli, sağlıklı bir yaşam sürmeleri için erken yaşlarda meyve ve sebze yeme alışkanlığı kazandırmak çok önemli.

Aile ve çocukların erken bilinçlenmeleri amacıyla çeşitli faaliyetler yürütüyoruz. Verita Meyveli Rehber gibi ücretsiz yayınlarımızda çocuklara meyveyi sevdirmek, sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmak için eğlenceli sayfalara yer veriyoruz.

Sağlıklı beslenme konusunda çocukları bilinçlendirme projeleri yürüten Gıda Dedektifi’ni sponsorluğumuzla destekliyoruz.

Haziran 2017’de, 4. Çocuk Sanat Şenliği ‘Güneş Işığı’nın “Vitamin Sponsoru” olduk. Pırıl pırıl çocuklarla dolu bu şenlikte bol meyve eşliğinde şiirler okundu, şarkılar söylendi, danslar edildi.

23 Nisan 2018’de Zeytinburnu Belediyesi’nin çocuk sporcularla düzenlediği İstanbul Ice Hockey Cup’un “Vitamin Sponsoru” olduk.

Benzer Yazılar

Yorum Yapın