• 24 Nisan, 2024

Balkabaklı Turta Tarifi

Kasım Ayı’nın bu güzel sabahından herkese günaydınlar.
Siz de Kasım Ayı’nı ayrı sevenlerden misiniz? Turuncular, sarılar, kızıllara boyalı ağaçlar, gri lacivert gökyüzü, yağmur sesi… İşten eve gelinmiş, sıcacık bir battaniye altında belki bir kitap ya da iç ısıtan bir film keyfi. Bu enfes sahneyi dayanılmaz kılacak bir de balkabaklı turtamız olmasın mı? Mis kokusu evi sararken, enfes tadı keyfinize keyif katacak.
Hazır mıyız, işte tarifimiz;

Yarım orta boy bal kabağı
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
1 çk tarçın
1 çkı nişasta

Hamuru için,
2 su bardağı un
3/4 su bardağı tereyağ (buzdolabı soğukluğunda olmalı)
1/2 su bardağı şeker
vanilya
1 adet yumurta

Kabakları soğup, dilimleyip, 200 derecede yarım saat fırınlıyoruz. Ardından bir kap içie alıp iyice eziyoruz. İçine şeker, tarçın ve 2 yemek kaşığı su ile sulandırdığımız nişastayı ekleyip 2-3 dakika kaynatıp altını kapatıyoruz. Yanda soğumaya bırakıyoruz.
Hamuru için unumuzu bir kap içine eleyerek alıyoruz. tereyağını ekleyip yoğurmaya başlıyoruzz. Ardından tüm kalan malzemeyi ekleyip iyice yoğuruyoruzz. Hamurumuzu streçfilme sarıp yarım saat buzdolabında bekletiyoruz.
Hamurumuzu iki yağlı kağıt arasında kalıbımızdan kenarları taşacak gibi açıyoruz. Kalıbın üzerine sererek içine yerleştiriyoruz. Üzerine ağırlık için bakliyat koyarak 10 dakika 18 0derecede pişiriyoruz. Ardından çıkarıp bakliyatlar yerine kabak püremizi koyuyoruz ve bir 10 dakika daha pişiriyoruz. Tartımız hazır.
Biliyoruz beklemesi zor ama biraz soğuması için sabrediyoruz ki enfes tadına ulaşalım.
Şimdiden afiyet olsun.

Benzer Yazılar

Yorum Yapın