“Kolesterol lobisi” yani ilaç ve gıda endüstrisi insanları, kalp hastalıklarının sebebi kolesterol diye senelerce “kandırdı“. Bir taraftan sağlıklı insanlar bile “koruyuculuğu çok sınırlı” olan ama “diyabetten hafıza kaybına kas ağrılarından iktidarsızlığa onlarca yan etkisi bulunan” kolesterol haplarına (statinler) abone edildiler. Bir taraftan da kolesterol ve doymuş yağlar kalp krizi, felç ve damar tıkanıklığına yol açıyor diye tüm dünyaya “margarin , hidojenize nebati yağlar, light süt, yoğurt, peynir gibi endüstri ürünlerini yedirdiler“.
Kardiyoloji dernekleri endüstri ile kol kola girip insanları “Tereyağı, yumurta, yağlı yoğurt, peynir değil kalp dostu margarin yiyin” diye aldattılar. Artık “kalp hastalıklarının sebebinin kolesterol değil o kalp dostu margarinlerde, nebati yağlardaki trans yağlar olduğu” saklanamaz hale geldi.
“Kolesterol gerçekleri” tüm çıplaklığıyla bir bir gözler önüne seriliyor. İlaç ve gıda endüstrisi ise hiç “utanmadan” yalanlarına devam ediyor.
Hürriyet gazetesinin haberi:
ABD’nin saygın dergisi TIME 23 Haziran’da yayımlanacak baskısının kapak haberiyle “doymuş yağların düşman olmadığını” savunuyor.
Bilimsel makalede ABD’de son 40 yıldır kronik boyutlara varan kilo problemlerini düşük yağlı diyetlerin artırdığı ve yağ tüketiminin azalmasına bağlı olarak birçok sağlık probleminin de çoğaldığı belirtiliyor.
Makaleye göre, doymuş yağ tüketiminin azaltıldığı 1980 ila 2012 yılları arasında Tip 2 diyabet vakaları ülkede yüzde 166 oranında arttı.
Doymuş yağ oranı düşürülen ürünlerin çoğu bugün ciddi boyutlara ulaşan obezite ve diğer hastalıkların tetikleyicisi tatlandırıcılar, yağlar ve bir takım kimyasallar gibi zararlı katkı maddeler içeriyor. Yine doymuş yağ tüketiminin azaltılmasıyla ruh hastalıkları da tesadüf olmayacak ölçüde sık rastlanır oldu.
Yağlanmada, karbonhidratların yağdan daha çok rol oynadığına dikkat çekiliyor. Zira, vücuda girdikten sonra glukoza dönüşen karbonhidratlar kandaki yükselen şeker oranının dengelenmesi için pankreasın daha çok çalışmasına yol açıyor. Bu da glukozun yağ olarak depolanmasına yol açıyor. Aşırı çalışan pankreas birçok hastalıkta rol oynuyor.
Kaynak: