• 14 Nisan, 2024

İlikli Kemik Suyu

Herkese günaydınlar,
Bugün bağışıklığımızın merkezi bağırsaklarımızın en büyük yardımcılarından birinden, ilikli kemik suyundan bahsetmek istiyoruz.
İlikli kemik suyu insan bedeni için sindirimi en kolay besinlerden biri. İçeriğindeki kolajen, jelatin, prolin, glutamin, arginin sayesinde sindirim sistemimizin yenilenmesinde ve bağırsak duvarındaki açıklıkları kapanmasında etkili rol oynuyor. Sızdıran bağırsak sendromunda büyük fayda sağlıyor. İçeriğindeki kolajen ile bağırsak duvarındaki açıklıkları onardığı için, birçok otoimmün hastalık, depresyon, kanser, diyabet gibi hastalığın tedavisinde destek sağlıyor.

Kemiklerin 4 ila 20 saat arası kaynatılmasıyla elde edilen ilikli kemik suyu, uzun saatler sonunda içindeki faydalı maddeleri açığa çıkararak suya bırakıyor. İçeriğindeki yüksek oranda kalsiyum, potasyum, fosfor ve magnezyum bulunan kemik suyu, iliklerdeki A, K vitaminleri, Omega 3 ve 6, demir, çinko ve selenyum mineralleri ile birlikte tam bir yenileyici ve bağışıklık yükseltici görevi görüyor.
Vücudumuzdaki enflamasyon kaynaklı hastalıklara karşı da bizi koruyan kemik suyu, içeriğindeki mineraller sayesinde bizi zinde tutuyor.

Ne dersiniz, sayısız faydasının yanında çeşit çeşit çorbaya, yemeğe enfes lezzet katan kemik suyu, sizce de mutfağımızın baş kahramanlarından biri olmaya aday değil mi?

Benzer Yazılar

Yorum Yapın