• 24 Nisan, 2024

Merve Şahin – Ojas Kitchen

Ojas Kitchen: Bir Ayurvedik Yasam Hikayesi

“OJAS KITCHEN’IN HİKAYESİ SAĞLIKLI YAŞAM VE BESLENME HAYALİM VE ARAYIŞIM İLE BAŞLADI.”

 Ben, Merve Şahin; Yoga Eğitmeni, Doula (Doğuma Hazırlık Rehberi) ve Ayurvedik Yaşam Danışmanı yolcusuyum.

Hayatımın zor ve hastalıkla yüklü bir döneminde sağlıklı yaşam ve beslenme konusunda okuduklarım ve yaptığım araştırmalar sırasında yolum Ayurveda ile kesişti. Ayurveda sayesinde, tedavi sürecimde önerilen mucizevi besin “Ghee” ile tanıştım. Dışarıdan temin etmek istedim ancak geleneksel ayurvedik tarifle yapılmış Ghee’yi bulamadım. Çünkü piyasada karşıma çıkan sade yağlarla Ghee çok farklıydı. Önce kendime ve aileme şifa bulabilmek için evde Ghee yapmaya başladım. Sonra sevdiklerimle paylaştım. Şimdi de herkes için için aynı ev özeninde Ghee yapmaya devam ediyorum.

Amacım, şifa arayışındaki herkesi Ojas Kitchen markası altında  ‘Ayurvedik ve Sağlıklı Besinler’ ile buluşturmak. Aynı zamanda güvenilir ve şeffaf olmak. Ojas Kitchen Ghee ürünlerimiz, bu amacımın ilk adımı. Çok sayıda kişinin Ojas Kitchen Ghee’yi beğenmesi benim için büyük mutluluk kaynağı. ‘Geleneksel Ayurvedik Tarifle’ ev usülünde yaptığımız, gerçek Ghee’yi herkese ulaştırabilmek Ojas Kitchen için çok önemli.

FERMENTE TEREYAĞI ARAYIŞI

Fermente tereyağı, doğal yöntemlerle fermantasyon ile elde edilmiş; pastörize olmayan, katkısız tereyağıdır.

‘”Geleneksel Ayurvedik Tarifle”, gerçek Ghee’yi yapabilmek için üzerinde en çok emek harcadığım konu, doğru fermente tereyağını aramak oldu. Bunun için Türkiye’nin dört yanından 100’ün üzerinde tereyağını denedim. Amacım Ojas Kitchen Ghee’yi yemle değil otla beslenen ineklerin sütünden üretilmiş fermente tereyağından elde etmek ve istediğim tada, dokuya ve kaliteye ulaşmaktı. Arayışımın sonunda herkese sunabileceğim Ghee’yi yapabileceğim, doğru tereyağını buldum. Hikayemizin başından beri aynı tereyağı kaynağımızı koruyoruz. Ayrıca ürünlerimizin yeterli kalitede olduğunu analizlerle takip ediyoruz.

Eminim ki, şimdiye kadar tadan birçok kişi gibi tadınca siz de Ojas Kitchen Ghee’yi çok seveceksiniz.

Benzer Yazılar

Yorum Yapın