• 24 Nisan, 2024

Songül Koç & Aynur Rona – Mor Aronya

Zengin antioksidan kaynağı, Mor Aronya ile fonksiyonel beslenin!

Aronya meyvesini, ailemizin pandemi öncesi yurtdışı seyahatinde keşfetmesiyle tanıdık. İki kız kardeş ve kadın girişimci olarak, fonksiyonel gıda aronyanın tıbbi özelliklerini araştırarak çalışmalarımıza başladık. Yeni bir beslenme ihtiyacı doğuran pandemi sürecinde, aronyayı Türkiye’de beslenmemize katmayı hedefledik. Kendi tarlalarımızda ürettiğimiz doğal meyvelerle insana ve sevdiklerimize fonksiyonel gıdalar üreterek sağlıklı bir yaşam sürdürmeye inanıyoruz.

Sürdürülebilir tarım anlayışımızla aronyanın zengin içeriğini koruyarak üretim yapıyoruz. Kırklareli ve Yalova tarlalarımız da her hangi bir tarımsal zehir ilacı kullanılmıyor ve gıda ürünlerimizde katkı ve koruyucu kimyasal içermiyor. Üretim aşamasında aronyamızı, modern gıda teknolojilerini takip ederek işliyoruz: freeze dry kurutma, düşük sıcaklıkta pastorizasyon, soğuk presleme, sprey dry teknikleri…

Tarım ve gıda üretiminde yenilikleri yakalayarak, doğal ve fonksiyonel aronyayı tüketiciye sunuyoruz. Mor aronya ürünlerinde, meyvenin içeriğindeki yüksek antioksidan, vitamin ve mineralleri kaybetmiyor. İnsan vücudunun günlük ihtiyacı olan antioksidan ürünlerimizden sağlanabiliyor. Tüketiciye iyileştirilmiş gıdayı ulaşılabilir kılarken, sağlık ve beslenme alanlarında da bilgilendiriyoruz.

Kızılderililerin yüzyıllarca bağışıklık sistemlerini güçlendirmek ve sağlıklarını korumak  için tükettikleri mor aronya meyvesi, ne büyük bir şans ki içeriği bozulmadan, değiştirilmeden günümüze kadar ulaştı.

Dünya genelinde, aronya meyvesi üzerine yapılan çalışmalar son yıllarda hızla artıyor ve bilimsel araştırmalar, cildi yenilediği, tansiyonu düzenlediği, kolesterol seviyesini dengelediği, diyabet hastalarına iyi geldiği ve bağışıklığı güçlendirerek sağlığa dair birçok faydası bulunduğunu biliniyor.

Mor aronya olarak, sağlıklı atıştırmalıklarda; aronya kurusu, sirke, elma ile tatlandırdığımız reçel ve marmelat… gıda takviyesi yoğunluğundaki içeriğiyle  aronya suyu,aronya konsantresi, aronya meyve tozu…ürettik. Her geçen gün ürünlerimize yenisini ekliyoruz.

Hızlı şehir yaşamını kolaylaştırmayı hedeflediğimiz, antioksidan kaynağı gıda takviyelerimiz ise : %100 bitkisel içerikli aronya kapsül, çocuklarda özellikle tatlı bir alternatif çiğnenebilir form şeklinde aronya gummy,suda çözülebilen aronya efervesan…henüz üretimini yaptıklarımız.

Her aşamadaki analiz sonuçlarıyla da gurur duyduğumuz temiz, katkısız, koruyucusuz, fonksiyonel ürünler ve gıda takviyeleri üretmekten mutluyuz.

 

Benzer Yazılar

Yorum Yapın