• 24 Nisan, 2024

Gevher Karacabey Selik – Hüma Organik

Hüma Organik aslında büyük şehri arkasında bırakıp yüzünü doğaya dönen bir çiftin markası. Küçük kızımız ve hayvanlarımız ile göç ettiğimiz köy hayatına tam adapte olduk derken her anne babanın yaşadığı endişeleri yaşamaya başladık; kızımız sebze yemeyi hiç sevmiyordu.

Sonunda bunun için ne kendimizi ne de çocuğumuzu zorlamak istediğimize karar verdik. “Sevdiği şeyleri yiyerek neden sağlıklı beslenmesin ki?” diye düşünerek çiftliğimizde kendi erişte ve makarnalarımızı yapmaya başladık. Ama bu makarnalar biraz farklıydı.
Hüma Organik makarna, bir çocuğun en sevdiği yemeğin, bir annenin çocuğunun en çok yemesini istediği sebzeler ile buluşmasıyla doğdu. Sebzeli makarnalarımızda %25 oranında sebze bulunuyor. Tarladan toplanan sebzeleri hiç bekletmeden yıkayıp, besin kaybına yol açmayan özel makinelerde yüksek ısıya maruz kalmadan kurutuyoruz. Buda besin değerini kaybetmemesi için önemli. Kızımızın sebze yemek istememesi ve bizim de ona severek bu sebzelerde ki besinleri alması için erişte ve makarna üretmeye başlamamız sonrası yakınlarımızın yoğun talepleri ardından sadece kendimiz ve çevremiz için değil, tüm çocuklar için üretmek üzere kolları sıvadık. Ve şimdi Hüma Organik olarak sadece Türkiye de değil aynı zaman Avrupa (EU) ve Amerika (NOP) için organik sertifikalı olarak üretim yapmaya devam etmektedir.

Hüma Organik olarak aslında var olanların ötesinde çocukların gerçekten yemeyi sevmedikleri sebzeleri makarna ile buluşturmayı amaçlıyor.  Sebze oranları yüksek ve en önemlisi 3-4 dk gibi kısa sürede pişiyor. Bir anne için en değerli şeylerden biri de zaman. Eve geldiğinde anne acıktım diyen yada bebeği uyanmadan önce hızla ona bir öğün hazırlamak isteyen bir anne hızlı bir şekilde sağlıklı, sebzeli ve lezzetli bir öğün sunabiliyor. Aynı zaman da ek gıda sürecini de düşündüğümüz için bütün ürünlerimiz de tuz içermiyor. Ve en önemlisi Vegan. Yani 8 aylık bir bebek için de anne gönül rahatlığı ile çocuğu için alabilir. Hüma Organik’in hiç ürünün de hayvansal ürünler kullanılmamıştır.

Sebzelerdeki tarım ilaçları insanların sağlığını ciddi boyutta etkiliyor. Bir ek gıda döneminde ki bebek ve çocuklar için ise hayatları boyunca sağlıklarını etkileyeceğini düşündüğümüz için sadece Organik olarak üretim yapmaktayız. Yani işin özü bir annenin çocuğunun sebze yememesi üzerine onu sebze yemeye zorlamak yerine onun sevdiği yemekte sebzeleri buluşturması ile başladı. Ve şimdi Hüma organik olarak bir anne ve babanın beraber ” sebze yemeyen çocuk kalmayacak ” hayali ile küçük bir köyde üretime başlayıp şimdi bir çok anne ile beraber gitgide sınırları aşan bir hikaye olarak devam ediyor.

 

 

Benzer Yazılar

Yorum Yapın