• 14 Nisan, 2024

Dört Farklı Chia Puding Tarifi

Son zamanlarda adını sıkça duymaya başladığımız chia tohumu ile hem leziz hem de son derece hafif ve düşük kalorili pudingler hazırlayabileceğinizi biliyor muydunuz? Chia tohumunun sahip olduğu yüksek besin değeri ve lif sayesinde hem kaliteli bir öğün geçirebilir hem de bunu yaparken damaklarınızda hoş bir lezzet bırakabilirsiniz. Chia puding tarifi pek çok farklı malzeme ile farklı şekillerde hazırlanabilir. Sizler için hazırladığımız 4 farklı chia puding tarifi arasından damak zevkinize en uygun olanını seçebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Yoğurtlu Chia Puding Tarifi

Yoğurtlu chia puding tarifi en çok tercih edilen uygulamalardan biri. Yoğurtlu chia puding doyurucu bir ara öğün olabileceği gibi tatlı ihtiyacınızı bastırmada da önemli bir rol üstlenir. Yoğurtlu chia puding yapmak için gerekli malzemeler şu şekilde:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2-3 yemek kaşığı chia tohumu (Chia tohumları kendi hacimlerinden 12 kat daha fazla su çekebilirler. Bu sayede sıvıyı yoğunlaştırarak jöle kıvamına getiriyorlar. Aslında bu yüzden bu tariflere puding diyoruz.)
  • Böğürtlen (Ya da dilediğiniz herhangi bir kırmızı meyve)
  • Tatlandırmak için bal ya da agave şurubu

İlk olarak yoğurt, kırmızı meyveler ve balı blendere alın. Meyvenin rengi çıkana kadar blender’dan geçirin. Daha sonra chia tohumlarını bu karışıma ekleyin ve bir kaşık yardımıyla güzelce karıştırın. İşte bu kadar! Daha kıvamlı olması için birkaç saat dolapta bekletebilirsiniz. Yoğurtlu chia pudinginizin üstünü dilediğiniz gibi meyve ve yemişlerle süsleyebilirsiniz. Eğer bir kapta iki farklı renkte iki katlı chia puding hazırlamak isterseniz aynı işlemi kırmızı meyvesiz ya da bir adet hurma ile hazırlayıp her iki karışımı üst üste birleştirebilirsiniz. Böylece iki katlı iki farklı renkte chia puding elde etmiş olursunuz.

Sütlü & Yulaflı Chia Puding Tarifi

Eğer hazırladığınız pudingin biraz daha doyurucu olmasını ve neredeyse bir öğününüzü atlatmasını istiyorsanız o halde tarifi biraz zenginleştirebilirsiniz. Yulaf ile chia tohumu harika bir ikili oluyor, bizden söylemesi! Yulaflı chia puding tarifi için gerekli malzemeler şunlar:

Öncelikle bir kavanozun içine sütü, chia tohumunu ve yulafı alın. İyice karıştırdığınız bu karışımın kapağını kapatın ve buzdolabında 1 gece bekletin. Ertesi gün bu karışımın tamamen bir jöle kıvamı aldığını göreceksiniz. Bu karışımın içine tatlandırıcınızı ekleyin. Daha sonra içine iri kırılmış ceviz ekleyin ve güzelce karıştırdıktan sonra servis kabınıza alın. Üstünü muzla süsleyin ve biraz bal gezdirin. Dilerseniz bir kaşık fıstık ezmesiyle pudingi daha da zenginleştirebilirsiniz.

Kakaolu Chia Puding Tarifi

Tatlı ihtiyacınızı gidermek için sağlıklı bir öneri arıyorsanız işte karşınızda kakaolu chia puding! Bir porsiyon kakaolu chia puding yalnızca 190 kalori… Kakaolu chia puding için ihtiyacınız olan malzemeler şu şekilde:

Süt, kakao ve balı bir kaseye alın, güzelce çırpın. Birbirine homojen olarak karışan bu üçlünün içine chia tohumu ve hindistan cevizini ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra buzdolabında en az birkaç saat bekletin. Bu bekleme sırasında yarım saatte bir karıştırma yapmanız kakaonun chia tohumlarına daha iyi bir şekilde geçmesini sağlayacaktır. Dolaptan çıkardığınız jöle kıvamı almış karışımınızı bir sunum kasesine alın. Üzerini birkaç fındıkla süsleyin. Son olarak bitter çikolatayı pudingin üstüne rendeleyin.

Vegan Chia Puding Tarifi

Vegan beslenenleri de unutmadık elbette! Vegan chia puding hazırlamak sandığınızdan da kolay! Bu tarif için ihtiyacınız olabilecek malzemeler aşağıdaki gibi:

Badem sütü, çilek, muz ve agave şurubunu bir kaba alın. Birkaç dakika boyunca blender’dan geçirin ve karışımın bir smoothie kıvamı almasını sağlayın. Daha sonra bu karışıma chia tohumunu ekleyin ve güzelce karıştırın. Hazırladığınız karışımı birkaç saat buzdolabında bekletin. Kıvam alan puding’i dilediğiniz meyvelerle süsleyebilir ve afiyetle tüketebilirsiniz.

Siz de bu tariflerle düşük kalorili ve lezzetli bir puding elde edebilirsiniz.

Kaynak: blog.n11.com

Benzer Yazılar

Yorum Yapın