• 23 Mart, 2024

Mantarlı Kiş

Yepyeni bir haftadan herkese merhabalar.
Sonbahar yağmurlarının gelişiyle birbirinden güzel mantarlar da kendini göstermeye başladı. Adeta bir şifa deposu olan doğal mantarlar, faydalı oldukları kadar lezzetleriyle de muhteşem bir protein alternatifi olarak sofralarda yerini alıyor. O zaman bizden de severlerine, tam mevsiminde bir mantarlı kiş tarifi geliyor. İşte malzemelerimiz;

Hamuru için;
100gr buzdolabı soğukluğunda tereyağı
1 yumurta
2 yk yoğurt
1 çk tuz
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un

İçi için;
500gr mantar
1 kuru soğan
1 kapya biber
1 kutu krema (200ml)
1 yumurta
1 tutam maydanoz
1 çk tuz
1çk karabiber
Rendelenmiş kaşar peyniri

Hamuru için un hariç tüm malzemeleri karıştırıp, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yavaş yavaş unu ekleyelim. Hamurumuzu buz dolabında dinlenmeye bırakalım.
İçi için, bir tavada az sıvı yağ ile soğanı ve kapya biberi soteleyelim. Mantarları da ekleyip, suyunu bırakıp çekene kadar tuzunu ve biberini de ekleyip pişirelim.
Tart hamurunu açıp kabımıza yerleştirelim, üzerine çatalla delikler açarak 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirelim ve fırından çıkartalım.
Hazırladığımız mantarlı soteyi bir kapta, yumurta, kıyılmış maydanoz ve krema ile karıştıralım. Tart hamuru üzerine döküp sıvayalım. Üzerine kaşar rendesini döküp yeniden fırına verelim. Yaklaşık 15 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.

Enfes mantarlı kişimiz hazır. Şimdiden afiyet olsun. Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.
#iyiyeiyiyaşa

Benzer Yazılar

Yorum Yapın