• 24 Nisan, 2024

Detoks İçecekler Nasıl Hazırlanır?

detoks_mailing

Yaz heyecanı herkesi sarmaya başladı bile, detoks içecekler gün yüzüne çıkıyor. Sağlıklı bir diyet programıyla bir araya getirilince sihirli bir değnek değmiş gibi hissetmenize yardımcı olacak bu içeceklerle sahillerin, güneşin ve denizin tadını çıkarabilirsiniz.

Zaman azalıyor, hala tatile çıkmayanlar varsa kulakları bizde olsun, başlıyoruz. Yaz geçti gitti demeyin, bunun bir de kışı var diyoruz.

Altın detoks: Zerdeçal ve zencefilli

Malzemeler: 2 bardak sıcak su, 2 bardak soğuk su, yarım tatlı kaşığı zerdeçal, yarım tatlı kaşığı zencefil, 1 tatlı kaşığı bal, 1 çimdik taze çekilmiş karabiber

Yapılışı: 2 su bardağı suyu kaynatmaya yaklaşınca soğuk su da dahil olmak üzere tüm malzemeleri bir araya getirin ve karıştırın. Ocaktan alın, gün boyunca dilediğiniz şekilde için.

Yeşil smoothie: Avokado ve yoğurtlu

Malzemeler: 1 su bardağı su, 1 salatalık, 1 avokado, 4 yaprak ıspanak ve 5 yaprak nane, 1 kase süzme yoğurt.

Yapılışı: Tüm malzemeleri blenderda karıştırın, servis sırasında mutlaka bir çay kaşığı zeytinyağ ile servis edin. Soğuk olarak dilediğiniz an tüketin.

Turuncu smoothie: Şeftali ve mangolu smoothie

Malzemeler: Yarım mango, 1 adet küçük şeftali, yarım su bardağı su, 1 yemek kaşığı keten tohumu.

Yapılışı: Tüm malzemeleri birleştirip blenderdan geçirin. Ardından içine buz koyarak sabah aç karna için. Afiyet olsun 🙂

Renkli detoks: Yaban mersinli ve portakallı

Malzemeler: 6 su bardağı su, 2 adet portakal, 1 avuç yaban mersini, buz

Yapılışı: Portakal ve yaban mersinini suya ekleyip, 24 saat boyunca buzdolabında bekletin. İçerken buzla servis edin. Daha yoğun bir tat için portakallardan bir tanesini sıkabilirsiniz.

Gökkuşağı detoks: Çilek, limon, salatalık ve limelı

Malzemeler: 1 kase çilek, 1 kase salatalık, 2 adet lime, 10 adet nane yaprağı, su ve bol buz

Yapılışı: Büyük bir sürahinin içine tüm malzemeleri doğrayarak ekleyin, sürahi dolana kadar suyu üzerine ekleyin. Buzdolabında yaklaşık 10 saat kadar bekletin ve ardından buzla servis edin.

Kaynak:

5’i 1 Arada: Form Tutmanızı Sağlayacak Detoks İçecekler

Benzer Yazılar

Yorum Yapın