• 12 Mart, 2024

Bedenimizi Yaza Hazırlayalım

Kış günlerini uzun bir bekleyiş sonunda geride bıraktık. Havalar ısındı, güneş ışıl ışıl parlamaya, içimizi ısıtmaya başladı. Şimdi bedenimizi yaza hazırlama zamanı. Hazır mıyız? 😊 ✨
Önce cildimizle başlayalım. Özellikle sıcaklara ve güneşe maruz kaldıkça, cildimizin nemini kaybetmemesi için günde en az 8 bardak su içmeyi ihmal etmeyelim. Cildimizin kendini yenilemesi, ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri alabilmesi için mevsim meyvelerinden, organik yumurta, zerdeçal ve saf ballardan hazırlayacağımız çeşit çeşit maskelerle cildimizi yenileyelim. (Mutfağımızdaki mucizelerle maske tariflerini sizler için derleyelim ister misiniz?)
Saçlarımızın güçlenmesi ve ışıldaması için yüksek oranda e vitamini içeren, fındık, badem, yerfıstığı gibi yemişleri beslenmemize ekleyelim.
Maydanoz, kişniş, dereotu, avokado, limon suyu, tarçın ile hazırlayacağımız detox kürü ile bedenimizi toksinlerden arındıralım.
Kışın soğuğunda yavaşlayan kaslarımızı günlük rutinimize ekleyeceğimiz yürüyüşler ile hareketlendirelim. Yürüyüş yapacak zamanımız yoksa, elimizdeki fırsatları değerlendirip yürüyerek ulaşabileceğimiz mesafeleri spor için değerlendirelim.
Haftada en az 2 gün saat 17.00 sonrası yemeyerek hücrelerimizin yenilenmesine ve bağırsak hareketlerinin düzenlenmesine yardımcı olalım.
Son olarak ama hepsinden önemlisi Mayıs Ayı bitmeden bir tam günü kendimize ayıralım. Dinlenmek, yazmak, eskileri kapamak, yenilere yer açmak, yeni planlar yapmak, yeni hayaller kurmak ve bugüne kadarki bütün başarıları ve varlığı için kendimizi kutlayalım.
Muhteşem bir yaz bekliyor olsun hepimizi!

Benzer Yazılar

Yorum Yapın