• 24 Nisan, 2024

Fulya Hanım – Aroha Çikolata

Doğal beslenmek isteyen ama çikolatadan vazgeçemeyenlere müjde bizden! Aroha Çikolataları’nın yaratıcısı Fulya Hanım, sizler için şeker ilavesiz, koruyucusuz, katkısız, birbirinden lezzetli çikolatalar üretiyor.

Üreticimizin Sorularımıza Karşı Yanıtları:

  • Kutu çikolatalarınız ne zaman tazemasa’ya satılacak?

Yeni ürün çeşitliliği için tazemasa ekibi ile yakın olarak çalışıyoruz. Hangi ürünlerimizi tazemasa’da görmek istediğinizi bize yazarak fikir verebilirsiniz.:)

  • Ben bayatlamış çikolataları benmari usulü eritip birşeylerde kullanıyordum, doğru mudur?

Çikolata raf ömrü olmayan bir ürün, eğer içinde kuru yemiş kuru meyve gibi bozulacak bir şey yoksa çikolata bozulmaz yalnızca tazeliğini yitirir. Tazeliğini yitirmiş bir çikolatayı dilerseniz benmari usulü eritip yeniden temperleyebilir, ya da kek pasta gibi tatlılarınızda değerlendirebilirsiniz.

  • Çikolatayı nasıl saklamalıyız?

Çikolata güneş ve spot ışıklarından uzak, kuru (rutubetsiz) ve serin bir ortamda saklanmalıdır. İdeal sıcaklık 16- 22 derecedir. Buzdolabında saklamak kakao yağının donmasına sebep olur, aynı zamanda buzdolabı rutubet içerir. Bu sebeple çikolatanızdan maksimum keyif alabilmeniz için buzdolabında saklamamanızı tavsiye ederiz.

  • Endüstriyel çikolatalardan ve Belçika çikolatasından farkınız nedir?

Aroha Çikolata olarak yalnızca doğal malzemeler ile temiz içerikli çikolatalar üretiyoruz. Hammaddemiz organik ve adil ticaret sertifikalı kakao çekirdeği. İçerisinde lesitin yok. Şeker ilavesiz, vegan, glutensiz gibi benzersiz reçeteler oluşturuyoruz.

  • Ne kadar zamandır bu işi yapıyorsunuz? Çikolata üretmek ne kadar keyifli?

2 yılı ön hazırlık olmak üzere 5 yıl. Çikolata yapımı emek yoğun bir iş, kendinizi adamanız gerekiyor. Benim için hayallerimin işi, Aroha Çikolata’da her ürün bu tutku ile hazırlanıyor.

  • Atölyenizde işlediğiniz ürünlerin üretim sürecini kısaca bahseder misiniz?

Üretim sürecimiz kakao çekirdeklerini ithal etmek ile başlıyor. Kakao çekirdekleri atölyemize geliyor, önce temizleniyor, kavruluyor ve kabuklarından ayrıştırılıyor, kırılıyor ve kakao parçacıklarına dönüşüyor. Sonrasında kakao parçacıklarını eziyor ve kakao kitlesi yapılıyor. Diğer malzemelerimiz ile birlikte 24 saat boyunca taş değirmenler ile ezilerek çikolataya dönüşüyor. Çikolatamızı temperliyor, kalıplıyor ve soğutuyoruz. Sonrasında el ile paketleniyor ve tadını çıkarmanız için size ulaşmaya hazır hale geliyor.

  • Alışveriş için mağazanız nerede?

Üretim yerimiz ve kafemiz Sarıyer Zekeriyaköy’de. Ancak Aroha Çikolata keyfi size telefonunuz kadar yakın:)

  • Kuvertür çikolatayı sitenizde gördüm. Farkı nedir?

Kuvertür çikolatalarımız tablet çikolatalarımızın içeriği ile aynıdır. Ambalaj ve form farkı vardır. Diğer markaların kuvertürlerinden ise oldukça farklı, yalnızca doğal malzemeler ile üretiliyor. Katkı koruyucu aroma verici içermiyor. Lesitin içermiyor.

  • Beyaz çikolata nasıl bu rengi alıyor?

Çikolata yapımında ana hammaddemiz kakao çekirdeği. Soğuk sıkım yöntemi ile kakao çekirdeğinin içerisindeki kakao yağı ve tozu ayrıştırılıyor. Kakao yağı doğal olarak sarımsı beyaz renkte bir ürün. Beyaz çikolata kakao yağı, süt tozu ve şeker ya da stevia ile hazırlanıyor. Bu sebeple rengi beyaz oluyor:)

  • Hurma mı fındık mı? En çok hangisi iç malzeme çikolataya daha çok yakışıyor?

Her zevke uygun çikolatamız mutlaka var. Bize göre en güzel çikolata %70 kakao ve üzeri sade çikolatadır. Böylelikle kakao çekirdeğinin tadına varabilirsiniz.

  • Çocuklarımıza yedirebileceğimi en uygun çikolatanız hangisi?

Aroha Çikolata’da doğal olmayan hiç bir içeriğe yer yok. Katkı ve koruyucu maddesi kullanmıyoruz. Tüm ürünlerimizi siz ve sevdikleriniz güvenle tüketebilirsiniz. Şeker ilavesiz hurma özlü çikolatalarımız şeker ile tanışmamış çocukların favorisi.

  • Kakao Türkiye’de yetişiyor mu?

Kakao yalnızca ekvatoral kuşakta yetişen bir meyve. Çikolata yapımında bu meyvenin çekirdeklerinden faydalanıyoruz.

  • Çikolatanın katkısız olduğunu nasıl anlarız?

Etiket okumak çok önemli. İçerik ne kadar yalın ise çikolata o kadar katkısızdır. Aroma verici, renklendirici, lesitin, palm yağı, glikoz şurubu, E kodları görüyorsanız bir çikolata etiketinde o ürün temiz içerikli bir ürün değildir

 

Benzer Yazılar

Yorum Yapın