• 14 Nisan, 2024

Vücudunuzdan Toksinleri Atacak 5 Besin

5besinn_mail

Antioksidan yiyecekler, vücudumuzda bireken toksinlerin atılmasına yardımcı olan ve vücudumuzun daha sistemli çalışmasını sağlayan yiyeceklerdir. Özellikle kış aylarında hissettiğimiz ağırlık ve yemeğe olan düşkünlüğümüz vücudumuzda şişliklere neden olur. Bu şişlikler vücudumuzu daha ağır ve yorgun hissetmemize de neden olan toksinlerden kaynaklanır.

Ancak beslenmemize dikkat ederek ve antioksidan yiyecekler tüketerek vücudumuzda biriken toksinleri atabilir, kendimizi daha iyi hissetmenin yanı sıra cildimizin parlamasına ödemlerin atılmasına yardımcı olabiliriz.

Peki hangi yiyecekler antioksidan besinler grubuna girer?

Berry ailesi: Böğürtlen, yaban mersini, çilek, dut gibi berry familyasından olan tüm meyveler antioksidan etkiye sahiptir. Kanserojen etkilerle de savaşan bu antioksidan besinleri meyve salatası olarak tüketebilirsiniz.

Lahana ailesi: Brokoli, Brüksel lahanası ve karnabahar gibi lahana ailesi yalnızca toksin atımına değil aynı zamanda vücudumuzun yenilenmesine de yardımcı olurlar.

Domates: Adeta bir mucize diyebileceğimiz domatesin faydaları saymakla bitmiyor. Hücre yenilenmesine yardımcı olan domates aynı zamanda içerdiği beta karoten sayesinde hücre yapısını güçlendiriyor.

Sarımsak: Sarımsak her yerde karşımıza çıkıyor. Antioksidan özelliğiyle bin derde deva olan sarımsağı çiğ olarak tüketmeniz öneriliyor. Ancak çiğ tüketirken sorunlar yaşıyorsanız daha küçük porsiyonlarda yoğurt ile karıştırarak da tüketebilirsiniz.

Yeşil çay: Çay ailesinde antioksidan değeri en yüksek olanıdır. Ancak yeşil çay içerken özellikle tansiyon hastalarının dikkat etmesi gerekecektir.

Not: Tüm bu konularda doktorunuza danışmayı unutmayın.

Kaynak:

Vücudunuzdan Toksinleri Atacak 5 Antioksidan Yiyecek

Benzer Yazılar

Yorum Yapın