• 24 Nisan, 2024

Tatlı Patates Nedir, Nasıl Kullanılır?

tatli-patates-nedir

Uzun zamandır sık sık duyduğumuz, özellikle yabancı tariflerde denk geldiğimiz ve merak ettiğimiz tatlı patates nedir, nasıl kullanılır?

İlk bakışta bildiğimiz patateslere benzeyen bu besinin aslında patates ile doğrudan bir bağlantısı bulunmamaktadır. Tatlı patates, yaprakları ve filizleri ile tüketilirken bildiğimiz patatesin yumruları dışındaki bölümleri yenmez ve de zehirlidir. Tatlı patatesin anavatanı Orta Amerika ile Güney Amerika’nın bazı bölümleridir.

Aslında şimdiye kadar Türkiye’de de Hatay, Niksar ve İskenderun’da da yetişen ancak bilmediğimiz bir sebze kendisi. Gerçekten de tatlı bir tadı var. Tatlı patatesin en değerlisi, besin değeri açısından yüksek olan turuncu patatestir. Bu turunculuk içerdiği beta karoten seviyesinin yüksek olmasındandır.

Tadı daha çok kabak ve patates arasında olduğu için bu iki lezzeti sevenlerin rahatlıkla tüketebileceği şekildedir. Tıpkı bildiğimiz patates gibi pek çok şekilde yapılabilir ve servis edilebilir.

Taze patates nasıl kullanılır?

Çorba, garnitür, salata, kızartma, haşlama, fırında, közleme, buharda ya da püre olarak kullanılabilir.

Eğer içerdiği besin değerlerini korumak istiyorsanız tatlı patatesi buharda pişirmeniz en doğru yöntem olacaktır. Parmak patates şeklinde kesip buharda yaklaşık 10 dakika pişirirseniz en besleyici halini elde etmiş olursunuz.

Kaynak:

Tatlı Patates Nedir?

Benzer Yazılar

Yorum Yapın