• 24 Nisan, 2024

Tire Organik Gıda Ürünleri Kooperatifi

Tire Organik Gıda Ürünleri Kooperatifi 2017 yılında, doğayı ve doğalı korumak ilkesiyle İzmir’de kurulmuştur. Kurulma ilkelerinden bir diğeri ise yerli üreticinin daima yanında olmak ve üreticinin gelişmesi için tüm girişimlere destek vermektir. Yerli üreticinin emeği ve kazancı daima ilk önceliği olmuştur. Gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak adına organik üretimi desteklemekte ve bu doğrultuda gerçekleşecek projeleri desteklemeyi amaçlamaktadır.

Endüstriyel tarımın gitgide yaygınlaşmasıyla sağlıklı gıda üretimi ve tüketimi neredeyse imkansız hale gelmiştir. Üretimde verimliliği arttırmak için kullanılan kimyasal maddeler ve ürünün raf ömrünü uzatmaya yönelik yöntemler güvensiz ve sağlıksız gıdaların açığa çıkmasına neden olmaktadır.

Organik Üretim; Üretimin her aşaması kayıt altında olan, doğanın dengesini bozmayan uygulamalar içeren ve sadece organik girdilerden faydalanan üretim biçimidir. Organik tarımda toprak ve su gibi doğal çevrenin tarım eliyle kirletilmesini engellemek, temiz malzeme ve teknikler kullanılarak üretilen tarım ürünleri ile insan, hayvan ve çevrenin sağlığı üzerinde olumlu katkı sağlamak amaçlanır.

Tarlalarımızda hiç bir ilaç, GDO ve katkı maddesi kullanılmamaktadır. Ürünlerimizin ekilmesinden toplanmasına kadar tüm süreç denetim kurumları tarafından denetlenmektedir. Tarım yapılan tüm tarlalarımız sertifikalıdır.

Kooperatif, halk tarafından imece olarak da bilinen, kararların ortak alındığı ve uygulamanın ortak olarak yapıldığı ve bu yolla gelişmenin ve paylaşmanın önünün açıldığı bir topluluk biçimidir. Bu sayede her aşamada tüm süreçler şeffaf ve katılımcı biçimde ilerler. Bu modelin işlemesi için tüm katılımcıların, emeğe eşit bir şekilde katılması adına ilerici eğitimler düzenlenir ve çağın gerekliliklerine uygun gelişmeler takip edilir.

 

Benzer Yazılar

Yorum Yapın