• 24 Nisan, 2024

Naturelka

Yaklaşık 10 yıl önce bu yola Bizi KESTANE çıkardı…

Aydın’ın bereketli topraklarında yetişen ve coğrafi işarete sahip olan kestane Naturelka’nın kuruluş nedeni oldu.

İlk olarak kestaneyi işleyerek “un” yapabileceğimizi keşfettik… ardından  diğer glutensiz unlar,sebze/meyve tozları geldi ve dedik ki “kolay kullan doğal beslen”…

Glutensiz beslenme Türkiye’de henüz yeni konuşulmaya başlanmışken, gluten nedir? Tüketimi insan vücudunu nasıl etkilemektedir? Glutensiz unlar nasıl kullanılır? Diğer unlardan farkı nedir?

Sebze meyve tozlarını mutfağınıza nasıl dahil edersiniz? Gibi soruları uzun zaman yanıtladık.

Doğası gereği gluten içermeyen hammaddelerden yapılan unlar,beyaz una göre daha yoğun yapıdadır,daha az miktarda kullanmak gerekir ancak lif,protein vb değerler bakımından daha zengin olduğu için doyuruculuğu daha yüksek sindirimi daha kolaydır.

Sebze/meyve tozlarının amacı mutfağınızda sebzelerin yerini almak değil ,tariflerinize pratik bir şekilde aroma ve renk katmaktır.

Glutensiz, şeker ilavesiz,katkısız olarak yolumuzda ilerlerken işi bir adım daha ileriye taşıyıp, kullanıcılarımızın işini biraz daha kolaylaştırmak adına temiz içerikli karışımlar yapmak için çalışmalara başladık.

Şuan 3 çeşit puding (kakaolu keçiboynuzlu puding,portakallı bademli puding,kestaneli hurmalı puding)2 çeşit kek karışımı (sade kek karışımı,kakolu kek karışımı),Chi’kolita (sıcak/soğuk içecek,dondurma ve çikolata yapmak için karışım)çıtır kaplama,vegan tarhana ile karışım kategorisinde iddialı bir şekilde ilerliyoruz.

Henüz çok yeni başladığımız diğer bir kategori ise sağlıklı atıştırmalıklar kategorisi…

Pirinç patlaklı portakallı gofretle açtığımız bu kategoriyi oldukça ilerletmeyi hedefliyoruz.

Glutensiz beslenme alanındaki ilk firmalardan biri olarak yollumuzda emin adımlarla ilerlerken en büyük destekçilerimiz satış ortaklarımız ve kullanıcılarımız oldu.

Tek rakibimiz ise kendimiz…

Her zaman daha iyisinde buluşmak dileğiyle…

Cansu & Çağdaş Can Öztürk

Benzer Yazılar

Yorum Yapın