• 24 Nisan, 2024

Kuzuco

 

Kuzuco: Sağlıklı Beslenmenin En Lezzetli Yolu!

Akademisyenler tarafından kurulan Er-Gen Biyoteknolojileri, 2008 yılından bu yana, farklı disiplinleri bir araya getirerek akıllı yetiştiricilik modelini küçükbaş hayvancılığa entegre etmektedir. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Sağlık Teknokenti bölgesinde faaliyet gösteren firmanın kurucuları, ülkenin önde gelen Hayvan Bilimci (Zooteknist) Prof. Dr. Ebru Emsen ve Bilgisayar Mühendisi Dr. Bahadır Ödevci, Hassas Hayvan Yetiştiriciliği (PLF) uygulamaları ile çiftlik verimliliğini artırmak, bireysel hayvanların sağlık ve refahını izleyen dijital çözümler geliştirmenin öncüleridir.

Türkiye’nin İlk ve Tam İzlenebilir Kuzu Eti Markası: Kuzuco

Kuzuco, Türkiye’nin ilk ve tam izlenebilir kuzu eti ve ürünlerini tüketicilerle buluşturan bir misyon üstlenmiştir. Çevre dostu üretim yapan akıllı çiftliklerde yetiştirilen kuzuların izlenebilirliği, tüm süreçleri kapsayan dijital bir sistem ve yapay zeka ile sağlanmaktadır. Bu özellik, tüketiciye sadece kuzuların bireysel bilgilerini değil, aynı zamanda çiftlik bilgilerini, yedikleri yiyeceklerin içeriğini ve daha fazlasını sunmaktadır. Kuzuco, gıda güvenliğini ve izlenebilirliğini en üst seviyede sağlamak için özveriyle çalışmaktadır.

Sosyal Sorumluluk ve Denetim

Kuzuco, sadece akademik uzman ekibi tarafından geliştirilen teknolojilerle değil aynı zamanda uluslararası bağımsız denetçilerce de denetlenen akıllı çiftlik, mezbaha ve işleme tesisinde üretim yapmaktadır. Aynı zamanda ülkemizde yaşanan yüzyılın felaketi olarak deprem felaketinden etkilenen bölge üreticilerini desteklemek için yem tedariği ve veteriner hizmetlerini deprem bölgesindeki üretici ve tedarikçilerle sağlayarak sosyal sorumluluğunu önde tutmaktadır.

Sağlık ve Refah İle Büyütülen Kuzuco Kuzuları

Akıllı çiftliklerde yetiştirilen Kuzuco Kuzuları, sıfır ilaç kalıntısı ve yüksek hayvan refahı prensipleriyle büyütülmektedir. İzlenebilir et teknolojisi ve yapay zeka destekli kameralar sayesinde 7/24 hayvan refahı kesintisiz olarak takip edilirken, kuzular ultra hijyen kesimhane ve işleme tesislerinde helal yöntemlerle işlenmektedir.

Artizan Lezzetler: Geleneksel Damak Tadına Hitap

Kuzuco, “Çiftlikten Çatala” izleme ve denetim süreci ile elde edilen kuzu etlerini artizan şeflerin reçeteleriyle buluşturarak geleneksel damak tadına hitap eden ürünlere dönüştürmektedir.  Gurme şarküteri ürünlerinin üretiminde coğrafi işaretli Taşköprü sarımsağı, Maraş kırmızıbiberi, Nevşehir ve Sivrihisar kimyonu gibi özel baharatlar karışımları kullanırken, ürünler tuz haricinde hiçbir koruyucu, renklendirici veya katkı maddesi içermez.

Kuzuco ile Sağlıklı ve Lezzetli Yolculuk

Kuzuco, sağlıklı beslenmenin en lezzetli yolunu sunmaktadır. Doğaya ve hayvan refahına saygılı üretim, izlenebilirlik, gıda güvenliği ve sosyal sorumluluk değerlerini birleştirerek tüketicilere özgün ve sağlıklı alternatifler sunmayı amaçlamaktadır. Kuzuco’nun akademik uzmanlıkla harmanlanmış teknoloji ve lezzeti, sofralarınıza taşıyan bir deneyim olarak karşınıza çıkıyor.

Benzer Yazılar

Yorum Yapın