• 3 Aralık, 2024

Kış Mevsiminin Gerçek Kahramanı: Kestane

kış-mevsiminin-baş-kahramanı-kestane-cover

Kestane kebap, yemesi sevap!

Hem sevap hem de çok sağlıklı 🙂 Kış mevsiminin o güzel kokulu yiyeceği, hem közde hem de haşlanmış haliyle bir harika. Hemen anlatalım, kestane nasıl pişirilir diye. Eğer fırında ya da közde hazırlayacaksanız mutlaka kestaneleri çizmeniz gerekiyor. Ardından kestaneler açılana kadar bekleyin ve piştiğini kontrol etmek için arada küçük kaçamaklar yapın 🙂 Piştiyse fırından çıkarın ve biraz soğuduktan sonra afiyetle tüketin.

Eğer kaynatmak istiyorsanız da öncelikle aynı işlemi gerçekleştiriyoruz ve kestaneleri çiziyoruz. Ardından tencereye alıp üzerlerini iki üç parmak geçecek kadar suyla dolduruyoruz. İçine iki tatlı kaşığı tuz ve iki tatlı kaşığı şeker ekliyoruz. Piştiğinde çıkarıp soğumaya bırakıyoruz. Soğutmak için üzerinden soğuk su asla geçirmiyoruz.

Şimdi kestanenin nasıl yapıldığını öğrendiğimize göre kestanenin faydaları nedir onları da öğrenebiliriz.

Başlayalım!

Deri sağlığınızı korur: Cilt üzerinde yer alan serbest radikallere karşı azılı bir düşman olarak görev alan kestane, cildin yenilenmesi ve tazelenme sürecini hızlandıran çok iyi bir antioksidandır.

Bağışıklık sistemini güçlendirir: Tabii ki de bir kış yemişi olarak kestane bağışıklık sistemini güçlendirir. Çünkü içerdiği C vitamini bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesine ve kış hastalıklarına karşı savunma geliştirmesine yardımcı olur.

Kırmızı kan hücrelerini artırır: Kestanenin bir diğer önemli faydası ise kırmızı kan hücrelerinin artması yani bir diğer deyimle kan yapmasıdır. Bu sayede vücut ısınızın da yükselmesine yardımcı olur. Kansızlık gibi problemlere karşı iyi bir alternatif olarak görev alır. İçerdiği çinko sayesinde kan hücrelerinin direncini artırır.

Kemikleri güçlendirir: İçerdiği yüksek miktarda D vitamini sayesinde kemik gelişimi konusunda da önemli bir yerdedir kestane. Kemiklerin güçlenmesi, gelişiminin hızlanması ve daha sağlıklı olması açısından tüketmek oldukça yararlı olacaktır.

Bağırsak sistemini destekler ve korur: Kestane aynı zamanda bağırsak rahatsızlığını gidermek için kullanılır. İçerdiği protein sayesinde bağırsakları besler, zararlı bakterilerin temizlenmesine yardımcı olur.

Kilo verdirir: Lif bakımından da oldukça zengin olan kestane, kilo verme konusunda da iyi bir destekçidir. Dolaşımı da hızlandırarak yağ yakımını artırır. Ancak çok fazla tüketildiğinde su tuttuğu için şişkinlik hissi yaratma ihtimali ortaya çıkabilir.

Kaynak:

  • http://www.gurmerehberi.com/yemek-kulturu/kestanenin-faydalari/

 

Benzer Yazılar

Yorum Yapın