• 15 Temmuz, 2024

Patlıcan ve Kabak Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır?

lgumes 16052015

Patlıcan dondurucuda nasıl saklanır?

Yemeklik olarak hazırlayıp dondurucuya koyduğum patlıcanlardan memnun kalmadım. Onun için bu bilgiyi paylaşmıyorum. Karnıyarık, imambayıldı, patlıcan musakka, patlıcan oturtma, islim kebabı ve kızartmalık olarak patlıcanları dondurucuda saklamak çok güzel oluyor. Patlıcanları hangi yemekte kulanacaksam, o yemekte kullanılan patlıcanlar gibi kızartır, soğutur ve poşetledikten sonra dondurucuya koyarım. Kızartmalık olarak hazırladığım patlıcanları, kızarttığım sivri biberlerle birlikte poşetlerim. Oda sıcaklığında çözdürdükten sonra kullanırım. Depolama süresi 12 aydır.

Kabak dondurucuda nasıl saklanır?

Taze yemeklik sakız kabağı yemeklik olarak doğranır, 2 dakika süre ile şok*lanır, soğutulur ve poşetlenerek dondurucuya konur. Yemek yaparken donmuş halde kullanılır. Depolama süresi 9 aydır.

Şok haşlama nasıl yapılır?

Bazı sebzelerin renk, koku, tad ve vitaminlerinin korunması için, dondurulmadan önce haşlanmasına şok haşlama diyoruz. Şok haşlama şöyle yapılır: Büyük bir tencere içerisine su konur kaynatılır. Haşlanacak sebzeler ‘temizlenmiş, doğranmış olarak’ bir süzgeç içerisine alınır ve kaynamakta olan su içerisine daldırılır, üzeri kapatılır. Sebzeler bu su içerisinde 2-8 dakika süre ile bırakılır ve süre bitiminde sebzeler doğrudan musluktan akan soğuk suya tutulur ve süzülmeye bırakılır. Tencerede bulunan suyu, her defasında kaynatarak bir çok kez kullanabilirsiniz. Süzgeç içerisine 0.5 kg. yani yarım kilodan fazla sebze koymamaya dikkat edin.

Kaynak:

Benzer Yazılar

Yorum Yapın