• 24 Nisan, 2024

Yağ Yakmak İçin “kaos” Yaratın!

fitness-dance copy
Kilo vermek ve zinde kalmak amacıyla egzersizinizi anlamlı düzeylerde kademeli olarak artırmalısınız. Şişman ya da fazla kiloluysanız egzersizinizi haftada beş saat olacak şekilde yavaş yavaş yoğunlaştırmalı, uzatmalısınız. Hızınızı da biraz artırmalısınız. Yürüyorsanız, adımlarınızı sıklaştırmalı ya da kısa sürelerle, çok düşük hızda jogging yapmalısınız. Aerobik egzersizlere ek olarak programınıza ağırlık kaldırma egzersizlerini de eklemelisiniz.

Aerobik egzersizlerden yağ yakmak amacıyla en üst faydayı sağlamak için, daha kısa dönem aralıklarını (interval) kullanın. Örneğin, 10 dakikalık bir joggingi takiben, 5-10 dakikalık yürümeli hız kesmelerle, aerobik aktiviteniz toplam 45-60 dakika sürebilir. Bu tarz bir egzersiz programıyla araştırmalara göre, daha fazla yağ yakılmaktadır. “Kaotik egzersizler” olarak tanımlanan bu yeni yaklaşımda egzersiz süresince, egzersizin aerobik yapısının bozulmadığı, hız ve yoğunluk değişimleri yapılmaktadır. Ani yükselmeler ve yavaşlamalarla egzersiz yoğunluğu sık sık değiştirilmektedir. Bu değişimler genlerimizde mevcut genetik hafızalara da uygundur. Milyonlarca yıl önce insanlar kaçma, kovalama ve avlanma ritmiyle yaşamlarını sürdürürken düzenli, ritmik, belirli sürelerde yapılan hareketler değil, beklenmedik, ani, değişken hareketlerle yaşam sürdürüyorlardı. Kaotik bir egzersiz çalışması bu nedenle kilo yönetiminizi kolaylaştırır, daha fazla yağ eritmenize destek sağlar.

Siz de genetik hafızanızı tazeleyin, kaotik egzersizlerle daha çok yağ yakın. Kilolarınızı daha kolay denetlediğinizi göreceksiniz. Eğer aerobok egzersizi yapıyorsanız mutlaka birisiyle karşılıklı konuşabilecek düzeyde kalmalısınız. Kalp atım hızınız kardiyovasküler durum için iyi bir aralıkta olmalıdır ve yağ yakmak için iyi bir hedefe ulaşmalısınız. Bu düzeydeki bir aerobik egzersizle, daha fazla yağ yakacak ve kalbinizin daha güçlü pompalamasını sağlayacaksınız. Daha fazla yağ yakmak için “kaos” yaratın! Bedeninizi kaosun karmaşık hızı ve ritmiyle şaşırtın ve gafil avlayın!

Kaynak: http://www.drosmanmuftuoglu.com/index.php/beslenme/aktivite/egzers-z-yaparken-kaos-tan-faydalanin/

Benzer Yazılar

Yorum Yapın