• 24 Nisan, 2024

Vücudun Su İhtiyacı Hangi Besinler İle Karşılanır?

Su sağlığımız için en önemli mineralleri içerir. Bol su içmek genel anlamda sağlığımız için önemlidir. Ancak suyu çok fazla tüketemiyorsanız alacağınız besinlerle de su ihtiyacınızın bir kısmını karşılayabilirsiniz.

Vücudun bağışıklığını koruyabilmesi için bol suya ihtiyacı vardır. Suyun içerisindeki çeşitli mineraller sağlığınızı aynı zamanda da cilt sağlığını büyük ölçüde korumaya yarımcı olur.  Bol su içemiyorsanız su ihtiyacınızın büyük bölümünü yediğiniz besinlerden karşılayabilirsiniz. Birazdan sayacağımız besinlerden hem su ihtiyacınızı karşılamış olacaksınız hem de sağlıklı beslenmiş olacaksınız.

İşte su ihtiyacınızın büyük bölümünü karşılayacak sebze ve meyveler…

Domates: Kalorisi oldukça düşük olan ve likopen açısından zengin olan domatesi diyetlerinizde gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. İçerisinde glikozu enerjiye çevirmeye yarayan mineraller bulunduran domatesin neredeyse %94 ü sudur.
Havuç: Havuç a vitamini deposudur. Vücudunuza olan faydasının yanı sıra cildinize ve gözünüze de birçok fayda sağlar. Aynı zamanda %90 su oranına sahiptir.
Brokoli: Tadı çok fazla sevilmese de brokoli sağlığınız için oldukça önemlidir. Sadece bir kâse brokoli ile günlük c ve k vitaminlerinin hemen hemen yarısını karşılamış olursunuz. Brokolinin %90’ı sudan oluşur.
Çilek: C vitamini potasyum ve bol miktarda lif içerir. Mineraller açısından oldukça zengin olan bu meyvenin %92 si sudur.
Karpuz: Sıcaklarda serinlemek için yediğiniz karpuzun üzerine üstüne yoktur. Karpuz çok güçlü antioksidanlar içerir ve neredeyse %95’i sudur. Karpuz aynı zamanda eklem romatizmalarında oluşan ağrıların giderilmesine yardımcı olur.
Ispanak: Potasyum ve demir kaynaklarından biri olan ıspanağın neredeyse %91 i sudur. Çiğ olarak tüketilmesi besin miktarını arttıracaktır.
Kaynak:

Benzer Yazılar

Yorum Yapın