• 24 Mart, 2024

Sofralara Bahar Gelsin!

Geçtiğimiz aylarda yediğiniz yemeği daha da keyifli bir hale getirmek için başvurabileceğiniz birbirinden ilginç ve sevimli yemek dekorasyonu fikirlerinden bahsetmiştim! Şimdi ise sıra bahar aylarına özel sofra dekorasyonunda.

Güneşin açtığı, kendini açtığı yetmezmiş gibi iştahımızı da açtığı bahar günlerinde öğünlere eşlik eden büyüleyici sofralar hazırlama fikrine ne dersiniz? İşte size sofranızı unutulmaz kılacak bir kaç basit öneri!

Bahar Renklerini Masa Yatırın

Makyajımızdan, kıyafetlerimize etrafımızda her şeyin renklenmeye başladığı bahar aylarında soframızı renklendirmemek biraz haksızlık olur. Ne yemek pişirirseniz pişirin renkli örtüler, tabaklar ve bardaklar sofranıza lezzet katacaktır.

Amerikan servislerinizin, örtülerinizin, peçetelerinizin, tabak, bardak, çatal bıçak setlerinizin, kısacası masaya koyduğunuz hiçbir şeyin aynı renk olmasına luzum yok. Hatta farklı renk bardaklar, tabaklar ile işi daha da renklendirebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken tek şey ise renklerin tonlarının birbirini tutması. Aynı rengin farklı tonlarını kombinleyebileceğiniz gibi, farklı pastel renkleri birbiriyle veya farklı canlı renkleri birbiriyle kombinleyebilirsiniz. Haydi fazla beklemeyin, evdeki en renkli sofra takımlarınızı ortaya çıkarın ve hangilerini birbiri ile kullanabileceğinize bir göz atın!

Eğer sofra takımlarınız renkler konusunda çok zengin değilse, fazla masraf etmeden; masa örtüsü, amerikan servisi, peçete, sürahi veya vazo gibi kolayca temin edebileceğiniz mutfak eşyalarını satın alarak masanızı kolayca renklendirebilirsiniz.

Renkli Sofra

Runner’lar Çok Havalılar

Bahar aylarının gelmesi ile birlikte geçtiğimiz sonbahar-kış sezonunun sofra modasına damga vuran runnerlar, yerlerini ikat ve çiçek desenli olanlara bıraktılar.

Kış aylarında koyu renk olarak tercih edilen ‘runner’lar şimdilerde ikat ve çiçek desenleri ile ortaya çıkıyor. Baharlık ‘runner’larınızı yemek takımlarınızla kontrast veya paralel renklerde kullanabilirsiniz. Biraz daha çılgın olmak istiyorsanız, sofranıza farklı renklerdeki runner’ları da serebilirsiniz. Unutmayın tek kural renklerin uyumunun gözünüze hoş gelmesi.

Renkli Runnerlar

Sofranız Çiçek Açsın

Bahar aylarının çiçekleri öyle güzeldir ki…  Sofranıza baharı getirmek için, başlı başına bile yeterli olabilir çiçekler. Bunun için yapmanız gereken her zamanki gibi, çiçeğinizi sofranın ortasına koymak yerine yaratıcılığınıza başvurmak.

Tabak takımlarınıza uygun renklerde alacağınız çiçekleri, uygun boyda keserek tabaklarınızın kenarına iliştirmek; sofralara aynı anda hem bahar havasını, hem taze çiçek kokusunu, hem de şıklığı getirir. Bir diğer fikir, küçük kavanozları su ile doldurarak her tabağın önüne birer tane çiçek koymaktır.Uygulaması oldukça basit olan bu fikri en özel davetlerinizde bile kullanabilirsiniz. Fark yaratacak bir diğer kullanım ise, aynı tür çiçeklerin değişik renklerini alıp, uygun boylarda keserek, farklı uzunluk ve şekillerdeki vazolara yerleştirmektir. Çeşit çeşit renkleri ile laleler bu kullanım en uygun çiçeklerden bir tanesidir.

Sofrada Çiçekler

Çiçekler Yetmiyorsa…

Birbirinden güzel çiçekleri farklı tarzlarda kullanmak gözünüzü doyurmadıysa, işe küçük bir hile katabilirsiniz. Sunumunuzda çiçeklerin yanında meyve ve sebzeleri kullanmak alışılmışın dışında bir sofraya sahip olmanıza yardımcı olacaktır.

PortakalLimon veya lime’ları dilim dilim keserek uygun renklerdeki çiçeklerin sularına yerleştirebilirsiniz. Uzun silindir şeklli bir veya bir kaç vazoyu elmalar ile doldurarak, üzerini ortanca ile kapatmak çok hoş gözükecek bir diğer dekorasyon fikri. Havuç ve marul ise fikirlerin en ilginci 🙂 İçi farklı renk çiçekler ile dolu, değişik boylardaki 2 vazodan birinin etrafını havuç, diğerinin etrafını ise marullar ile çevreleyebilirsiniz. Bahse girerim, ortaya çıkacak görüntü misafirlerinizi hem şaşırtacak, hem de etkileyecektir. Henüz çıkmadı fakat bir kasanın içine kayısılar, benzer bir kasanın içine de yerleştireceğiniz pembeli sarılı geniş taç yapraklı çiçekler rustik bir hava katacaktır sofranıza.

Meyve ve Çiçek

Yağmur Botlarınızı Kışlıklarla Kaldırmayın!

Eğer atacak yağmur botlarınız varsa, hem de renklilerse, değerlendirmenin tam sırası 🙂  İster vazo, ister de saksı olarak kullanabileceğiniz ve bahar çiçekleri ile süsleyeceğiniz yağmur botlarınızı sofraya olmasa da yere, sofranızın yanına yerleştirebilirsiniz.

Eğer yağmur botlarınızı, önümüzdeki sezon tekrar kullanmayı planlıyorsanız, içlerini toprak ile doldurmamanızı tavsiye ederim. Saksı değil de vazo olarak kullanacaksanız -su geçirmez diye sattıklarına eminim ama yine de- tabii ki botların içine su doldurmuyorsunuz 🙂 Botlarınızın içine yerleştireceğiniz içi su dolu uygun boyda kavanozların içersine çiçeklerinizi koyabilirsiniz. Böylece hem botlarınız, hem de çiçekler zarar görmemiş olur.

yagmurbotuvazo

Herkese renkli bahar soflalarında bol keyifli yemekler dilerim!

Benzer Yazılar

Yorum Yapın