• 24 Nisan, 2024

Sağlıklı Yaşamın Yeni Yıldızı: Kombucha

tazemasa serüvenimizin başlamasının temelinde doğru ve temiz beslenme stratejisi yatıyor. Kurulduğumuz günden beri, bizim gibi düşünen, kıymetli üreticilerle tanışmaya başladık. Ve bu süreç, tüm hızıyla devam ediyor; ailemize her gün yeni ve özel üreticiler katılıyor. Kombu Culture markasının yaratıcıları Samira ve Ezgi hanım da bu uğurda yollarımızın kesiştiği isimler.

Samira (Dedebaş) hanım fizik mühendisi, Ezgi (Dedebaş Uğur) hanım ise, baş denetçi gıda mühendisi. Bundan tam 8 yıl önce kombuchayı keşfediyorlar ve kendileri için evde üretim yapmaya başlıyorlar. Kendilerine sağladıkları faydayı, başkalarına da ulaştırma niyetiyle 2016 yılında seri üretime karar verip, Kombu Culture markasını yaratıyorlar. Fakat “seri üretim” kelimesi göz korkutmasın; doğal yoldan üretim yaparak fazla insana ulaşma fikrinden asla uzaklaşmıyorlar.

Kombucha yani; kombu çayı, fermente edilerek hazırlanan ve ana maddesi çay olan probiyotik bir içecek. Maya ve faydalı bakterilerin ilişkisinden ortaya çıkan SCOBY adlı maddenin şeker ve çayla buluşması sonucu elde ediliyor. Hafif tatlı aroması, gazlı yapısı ve fermente olmasından dolayı bağırsak florası için faydalı oluşuyla dikkatleri üzerine çekiyor. Gerçek bir enerji ve sağlık kaynağı olduğunu söylemek mümkün.

Samira ve Ezgi hanım evde kombucha üretirken gösterdikleri titizliği hiç kaybetmemişler. Doğal yeşil çay ve ilk sürgün yapraklarından elde edilen siyah çayı, Kombu Culture markasının ürünlerinde kullanıyorlar. Sade kombuchanın yanı sıra, meyveli aroması olan türleri de üretiyorlar ve bunu yaparken sadece mevsim meyvelerini kullanıyorlar. Tabi ki, aldıkları meyvelerin üreticileri de doğru üretime önem verenlerden… Tüm malzemeleri cam kavanozlarda fermente ediyorlar ve bunun oluşunu hızlandırmak için hiçbir katkı maddesi ya da zirai ilaç kullanmıyorlar. Her şey olması gerektiği gibi, olması gerektiği sürede oluyor. Böylece ortaya katkısız, tatlandırıcı içermeyen, doğal ve faydalı kombuchalar çıkıyor.

tazemasa olarak, sağlıklı beslenmeye önem veren herkesin kombucha içmeyi alışkanlık haline getirmesi gerektiğini düşünüyoruz. Her üründe olduğu gibi, bunda da doğru ellerden çıkanı sizlere ulaştırmaktan sevinç duyuyoruz. Kombu Culture’ın leziz ve sağlıklı kombuchalarını denediğinizde, tüm bu anlattıklarımızı bir yudumda deneyimleyeceksiniz.

Benzer Yazılar

Yorum Yapın