• 24 Nisan, 2024

Kurtdoğmuş Köyünden Hamit Ağabeyin Taptaze Lezzetleri

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pek çoğumuz iyi beslenmeyi, doğayla direkt temasa geçemesek dahi onu sevmeyi, onun bize verdikleriyle yetinmeyi unuttuk. Mevsimsel beslenme, doğru üreticiden ürün alma gibi alışkanlıkları geride bıraktık fakat yeniden kazanmamız gerektiğini yavaş yavaş fark ediyoruz. Biz de bunun için çabalıyor; doğru üretici ile tüketici arasında köprü kuruyoruz.

Hamit ağabey, örnek gösterilecek doğru üreticilerden biri. Karadeniz havasını soluyan Kurtdoğmuş Köyü’nde üretim yaptığı bir çiftliği var. Burası, tam koruma altında olan Ömerli Baraj havzası içinde yer alıyor ve sanayi tesisi kurulmasına izin yok. İstanbul’un en verimli topraklarına sahip yerlerinden biri. Hamit ağabey de bu toprakların bereketinden faydalanarak organik tarım yapıyor. Aklınıza gelen her şeyi yetiştiriyor ve özellikle sebze konusunda zengin çeşitleri var. Lezzeti ise çocukluğunuza götürecek kadar doğal ve gerçek!

Hamit ağabey, organik üretim için çok emek vermiş; doğru beslenmenin ne demek olduğunu, doğaya sahip çıkmanın önemini çok iyi biliyor. Buram buram emek ve sevgi kokan bu üretim yolunda kendisine eşi, çocukları ve birkaç çalışanı eşlik ediyor. Artık onlar da aileden olmuşlar. Onlar toprağı besliyor, toprak onları; hatta sizi, bizi, hepimizi besliyor. Uzun yıllardır hasret kaldığımız kokulu domatesler, çıtır biberler, pişince ağızda dağılan patatesler, parfüm etkisi yaratan naneler ve daha neler neler var. Bedenimize iyi gelen besinlerle dolu olması bir yana, unuttuğumuz manevi değerleri hatırlatan bir çiftlik.

Tazemasa olarak, Hamit ağabey gibi üreticilerle iş birliği yapıp, temiz beslenme ve doğayı koruma döngüsünün bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. 🙂

Benzer Yazılar

Yorum Yapın