• 24 Nisan, 2024

Lezzetini Yöresinden Alan Helva

Sebze ve meyve konusunda doğru üreticilerle çalışmaya ne kadar özen gösteriyorsak, hazır gıda ürünleri için de aynı özeni gösteriyoruz. Ne yediğimizin önemli olduğunu biliyor ve işinin ehli üreticilerin ürünlerini tercih ediyoruz. Helvart’da bahsettiğimiz iyi üreticilerden.

Soğuk kış günlerinin kendini iyiden iyiye hissettirdiği bu aylarda, akıllara çocukluğumuzda yediğimiz doğal pekmez geliyor. O yaşlarda tadını pek sevmesek ve değerini bilmesek de, üzümün bizlere bu mucizevi hediyesinin içimizi sıcacık yaptığını hiçbirimiz inkâr edemeyiz. İşte bu lezzet, Karaman’ın Ermenek yöresinde helva yapmak için kullanılan eşsiz bir malzeme.

İçinde bulunan pekmezden dolayı genellikle kışın tüketilen Ermenek helvası, bazen tek başına, bazen yufka veya bazlamaya sarılarak tüketilirmiş. Zamanla helva, lezzeti ve enerjisiyle sadece kış aylarında değil her mevsim tüketilen bir yiyecek haline gelmiş.

Ermenek helvasının püf noktası ise yapımında kullanılan tamamen doğal üzümler. Önce kurutulan ve daha sonra şıra haline getirilen üzümler, çöğen suyu ve tahin de eklenince lezzeti dillere destan Ermenek helvasına dönüşüyor. Besin değeri oldukça yüksek olan bu helva, rafine şeker içermemesi ile sağlıklı bir tatlı alternatifi olarak da tüketilebilir.

Bu yörenin, bu toprakların markası olan Helvart, Ermenek helvasının damaktan asla gitmeyen geleneksel tadının, doğal meyvelerle tatlandırılıp yeniden formüle edilmesiyle yaratıldı. Helvart, Ermenek helvasının özüne sadık bir şekilde, tamamen doğal malzemelerle ve hiçbir katkı maddesi içermeden üretiyor. Her neslin zevkle tüketmesi için katkı maddesi ve şeker kullanmamayı şiar edinen marka, işte aranan o lezzeti böylece ortaya çıkartıyor. Geleneksel Ermenek helvasını günümüze taşıyan Helvart, doğallığı ve yeniliğiyle sofraların baş tacı olmaya devam ediyor. Bu eşsiz lezzeti tazemasa.com’dan sipariş edebilirsiniz.

Benzer Yazılar

Yorum Yapın