• 24 Mart, 2024

Okul Başarısını Arttırın!

cocuklarda-kahvalti

Yeni öğrenim dönemi başladı. Çocuğunuzun okul başarısını artırmasını sağlamak için, sağlıklı besin seçimi yapmasına destek olmalısınız. Okul yemekhaneleri,kantinleri ve yoğun ders programı çocukların daha sık hazır–paketlenmiş besinleri tercih etmesini sağlıyor. Sabah erken güne başlamak, kahvaltı yapmadan ve öğle yemeğiden verilen yemeklerin tamamını yemeden devam eden beslenme alışkanlığı okul başarısını etkiliyor.

Kolay ve sağlıklı çözüm önerilerim ile çocuğunuzun sağlığını ve çalışma performasını artırabilirsiniz.

• Motivasyon ve konsantrasyonu artıran en önemli bilgi çocuğunuzun öğün düzeninin yeterli olmasıdır. Günde 3 ana ve en az 2-4 ara öğün yapması okul başarısının artmasını sağlar.
• Okulda arkadaşları ile hareket etmesi çocuğunuzun sağlıklı büyümesi için yeterli değildir.Hergün yeterli fiziksel aktivite yapmasını haftada en az 2 defa spor türlerinden birini seçmesine destek vererek sağlayabilirsiniz.
• Hergün yeterli su içmesi ( günde en az 1,5 litre) sağlıklı büyümesi ve hastalıklardan korunması için gereklidir. Yeterli su içmeyen çocuklarda sindirim sorunu olan hazımsızlık ( kabızlık ) olur.
• Ders başarısının artması için düzenli olarak omega-3 ve DHA’dan zengin besinleri yemesini sağlayın. Ör. Balık çeşitleri, yağlı tohumlar ( Badem,ceviz,fındık, susam …gibi) ve yumurta.
• Rafine olan besinler yerine sağlıklı beslenmesi için tam tahıllı (tam buğday,çavdar ,yulaf, kuru baklagil çeşitleri,karabuğday,bulgur, kepekli pirinç) ve posa oranı yüksek meyveler olanlar beslenme programında olmalıdır.

SAĞLIKLI BESİN SEÇİMİ TERCİH ET TERCİH ETME

Ev yapımı kek-Paket bisküvi
Taze sıkılmış meyve suyu-kola
Hindi fümeli sandviç-Hamburger
Meyve-Çikolata
Kuruyemiş-Cips
Tahıllı ekmeğe tost-Poğaça
Tahin-pekmez Reçel

KAHVALTI YAPMAYAN ÇOCUKLAR İÇİN:

1. Kolay kahvaltı
4 yemek kaşığı meyveli müsli
1 su bardağı süt
1 adet doğranmış muz veya 1 adet doğranmış elma
4 adet ceviz
1 tatlı kaşığı kakao

Hazırlanışı: Ilık süte müsli,kakao ve cevizi ekleyip karıştırın. 2-3 dakika sonra meyveyi ekleyip servis yapın.

2. Kolay kahvaltı
2 dilim kaşar peyniri
1 yemek kaşığı zeytin ezmesi
1 adet çırpılmış yumurta
1 adet tahıllı sandviç ekmeği
2 yaprak marul
1 su bardağı portakal suyu

Hazırlanışı: Sandviç ekmeğine zeytin ezmesini sürün sırasıyla kaşar peynir,yumurta ve marulu ekleyin. Evde hazırlanmış portakal suyu ile servis yapın.
DİYETİSYEN
TUĞÇE ALTAN BAHÇE
www.tugcealtanbahce.com
www.hafifyasayin.com

Benzer Yazılar

Yorum Yapın