• 23 Nisan, 2024

Melike As – Mavras Zeytincilik

Mavras Organik Zeytinyağı Fabrikası, Girit’ten göç eden zeytincilikte deneyimli bir ailenin Türkiye’de 4. kuşak zeytinyağı üreticisi olan Ziraat Mühendisi Melike As ve ortağı Mehmet Betil tarafından Kaz Dağları’nın eteklerindeki zeytinlik vadilerinin arasında kurulmuştur. 5 yaşından beri işin içinde yetişen Melike As aynı zamanda zeytinde bilirkişi olarak danışmanlık da vermektedir.

Ekim ve Kasım aylarında organik sertifikalı Mavras zeytinliklerinden erken hasat edilen zeytinler, gün içerisinde zeytinyağına dönüştürülmektedir. Fabrikamızda kullandığımız son teknoloji ve koruduğumuz hijyen sayesinde zeytinlerimiz yapraklarından ayrılıp yıkama ve duş işleminden geçerek kırıcıya, kırıcıdan da atmosfer basınçlı piston pompa ile oksijensiz, vakumlu, 24 derecenin altında malaksörlere geçmektedir. Maksimum 10 dakika malaksiyona uğrayan zeytin hamurundan, tamamen kapalı sistemlerle dekantörde yağı ayrılarak seperasyon işleminin ardından polifenol, mineral ve besin değerleri yüksek derecede Mavras zeytinyağlarımız elde edilmektedir.

Ürünlerimizin kalitesi, uzun ömürlü ve inatçı zeytin ağaçlarımızdan gelir. Dünyanın oksijen kaynağı Kaz Dağları’nın eteklerinde, güneşe dik yamaçlarda, kuzey rüzgarlarına kapalı olarak yetişen zeytinlerimiz dalında tüm doğallığı ile lezzetlenir. Küçükkuyu bölgesi zeytinlerinden elde edilen zeytinyağlarımız, yumuşacık ve saf lezzeti damaklarınıza getirir.

Mavras olarak bizi rakiplerimizden ayıran en büyük özelliğimiz; zeytinliklerimizin bakımından hasatına, zeytinyağı üretiminden depolama, dolum ve satışa kadar üretimin tüm aşamalarını kendi gözetimimizde ve tesisimizde gerçekleştirmemizdir.

Ürünlerimizin ve üretim sürecimizin kalitesi, uluslararası akredite bir sertifikasyon şirketi olan CERES tarafından sertifikalandırılır. (USDA Organic, EU Organic) Yeşil Enerji Sertifikasına sahip olan Mavras, fabrika ve tüm işletmelerinde güneş enerjisi ile elektrik üretmektedir. Akredite bir firma olarak ileriye doğru sürdürülebilir geriye doğru izlenebilirliği misyon edinmiştir.

Benzer Yazılar

Yorum Yapın