• 24 Nisan, 2024

Hem Lezzetli Hem Sağlıklı Besinler Veg&Bones ile Sofralarınızda!

Büyüklerimiz ile yemek yerken hep vitamini kabuğunda gibi söylemler duymuşuzdur. Annelerimiz yemek yaparken kemik suyunu da unutmaz yemeğin içine koyar ve o su yemeğin tadını ayrı bir seviyeye çıkarır. Demek ki büyüklerimizin bir bildiği varmış. İşte Veg&Bones’ da böyle düşünerek çocukların beslenmesi, hamileler, ameliyat olanlar-tedavi görenler, sporcular, çalışan kadın ve erkekler, zamanı olmayanlar ve bağışıklığını güçlendirmek isteyenler için ilikli kemik suyu ve çeşit çeşit çorbalar üretmeye başlamışlar.

Aslında hikaye Türkiye’nin büyük kurumsal şirketlerinde çalışan üç ortağın ilikli kemik suyu fikrini bulmasıyla başlıyor. Tabii ki bu fikrin insanların sağlığı açısından faydalı olması onları bu işte daha çok motive ediyor. Veg&Bones markası ise temelde kemik suyu ve sebzenin bir araya gelmesiyle oluşuyor. Çıktıkları bu yolda ilerleyen zamanlarda her kitleden her yaşa hitap eden bir ürün yelpazesine ulaşmışlar. Markanın yola çıktığı günden bu yana tek bir amacı olmuş. O da müşterilerine hem sağlıklı hem pratik hem de lezzetli ürünler sunmak. Bu doğrultuda hem hazır çorbalar hem bebek mamaları hem de pratik ve sağlıklı ilikli kemik suları üretilmeye geçilmiş. Bu kadar ürünü kim denetliyor belki diye düşünebilirsiniz. Veg&Bones ekibinde herkes bir ebeveyn ve bu sorumluluğu layığıyla taşıyor. Dolayısıyla kendilerinin sofralarına koymayacağı şeyleri müşterilerine de sunmayacaklarından emin olabilirsiniz.

Bu kadar ürün üretiliyor ancak bu ürünlerin hammaddesi nereden geliyor sorusu da aklınıza gelen ikinci bir soru olacaktır. Üretim tesisleri BRC sertifikasyonuna sahip olduğu için hammadde tedarikçilerinin de BRC sertifikasyonuna sahip olması gerekmekte. BRC üst sınıf bir üretim sertifikasyonu olup ürünün hammadde tedariğinden itibaren izlenebilir olmasını sağlamaktadır. Peki Veg&Bones ürünlerini üretirken ve paketlerken nelere dikkat ediyor? Ürünlerini üretirken öncelikle kendilerine ve çocuklarına gönül rahatlığı ile yedirebileceği tüm kritiklere dikkat ediyorlar. Hammadde tedariği Türkiye’de üst sınıf tedarikçilerden seçiliyor. Üretim esnasında tüm kalite standartlarına uyum sağlamanın yanı sıra fazladan ölçümleme ve analiz süreçlerinden geçirilmekte. İşletme ISO 9001:2015 kalite yönetim sistemi, ISO 22000:2005 gıda güvenliği yönetim sistemi ve BRC standartlarında üretim ve paketleme yapmakta. Her bir yeni üründe nasıl daha sağlıklı, nasıl daha lezzetli, nasıl daha yararlı bir formül oluşturabileceklerine kafa yoruyorlar. Evde annelerimizin yaptığından farksız, katkısız, lezzetler çıkartmaya odaklanıyorlar. Ayrıca ürünler el değmeden şişelendikten sonra sterilizasyon işlemiyle şişe içindeki tüm hava boşaltıldığı için ürün içinde hiçbir bakteri ve mikroorganizma üreyememekte. Böylece uzun süre tazeliği bozulmadan oda sıcaklığında saklanabilmekte. Bu yüzden soğutucuya gerek kalmadan oda sıcaklığında güvenle muhafaza edilebilmekte. Bu da hem online siparişlerde hem de market raflarında ürünlerin müşterilerin eline geçene ve tüketene kadar ki süredeki acaba bozulur mu tereddütünü tamamen ortadan kaldıran bir uygulama oluyor. Bir de online siparişlerde müşterilerin ellerine ulaşan paketlemeler için ayrıca standartlar var. Ürünlerin tamamı kalın köpük straforlarla paketlenerek kargolanıyor. Böylece transfer sırasında kırılma, dökülme ihtimalini neredeyse sıfıra indirilmiş oluyor. Zaten satın alanların ilk tepkileri de paketlemenin ne kadar sağlam olduğuyla ilgili oluyor.

Birçok şeyi açıkladık ancak bu ürünlerde katkı maddesi olup olmadığına tam bir açıklık getirelim. Ürünlerin içerisinde katkı maddesi kesinlikle yer almamaktadır. Konserve mantığı ile sterilizasyon yönteminden geçirilmekte ve kapağı açılmadan uzun süre raf ömrü kazandırılmakta. Özellikle belirtmek gerekirse bebekler çocuklar için üretilen ürünlerin tamamı Türk Gıda Kodeksi Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdaları Tebliği’ne uygun olarak üretilmekte. Veg&Bones daha uzun yıllar lezzetli ve sağlıklı ürünler üretmeye devam edecek gibi gözüküyor. Sizde Veg&Bones ürünlerinden satın almak için tazemasa’ya uğramayı unutmayın.

 

 

 

Benzer Yazılar

Yorum Yapın