• 12 Mart, 2024

Geçmişten Gelen Güven ile Pınar Süt

Ülkemizde süt ve süt ürünleri deyince aklınıza ilk hangi marka geliyor? Çok büyük ihtimalle cevabınız Pınar olacaktır. Sizi bu cevabı vermeye iten durum ise her markette olması, lezzetli olması ve köklü bir geçmişe sahip olması olacaktır. Her şeye rağmen aramızda Pınar süt gibi köklü ve güvenilir bir markadan haberdar olmayan veya genel olarak paketli gıdalara güvenmeyen kişiler illaki vardır. İşte bu yazımızda Pınar süt markasının geçmişten günümüze sürecini ve her gün tükettiğimiz ürünlerinin nasıl bir üretim aşamasından geçtiğini öğreneceğiz.

Pınar sütün kuruluş hikayesinden başlayalım. Pınar Süt’ün hikayesi, Kurucu ve Onursal Başkan Selçuk Yaşar’ın fazla sütleri dereye döken köylüleri görmesi ve “bu sütleri çocuklar içmeli” demesi ile 1973 yılında başlıyor. Bugün çiftçisinden tedarikçisine, üreticisinden satış noktalarına kadar büyük bir ekosistem kurulması için ilk adımı atan Pınar Süt, tüketicilerinin hayatına değer katmak için inovatif ürünleri ile sektörü zenginleştirmeye devam ediyor. Kurulduğu ilk günden bu yana, sağlıklı nesiller yetiştirme hedefi ile tüketicilerine besleyici, sağlıklı, lezzetli ve kaliteli ürünler sunan, en kaliteli hammaddeyi arayan ve sağlık kriterlerine uymayan, içinde antibiyotik, aflotoksin gibi maddeler olan sütleri kesinlikle fabrikalarına kabul etmeyen Pınar Süt, üretim süreci boyunca en yüksek kalite standartlarında ürünlerini hazırlıyor. Peki bu markanın öncelikli amacı nedir diye gayet doğal bir soru sorabilirsiniz. Size bu sorunun cevabını ise şu şekilde verebiliriz;

“Sağlıklı nesiller yetiştirme” amacı ile tüketicilerine en iyiyi sunmak için çalışan Pınar Süt, tüm süreçlerde bu amacına uygun olarak hareket ediyor. 1981 yılından bu yana her sene farklı bir konu ile düzenlenen Pınar Resim Yarışması ve 1987 yılından bu yana çocuklara ücretsiz tiyatro keyfi yaşatmayı amaçlayan Pınar Çocuk Tiyatrosu gibi sosyal sorumluluk projeleri ile çocukların sosyal gelişimlerini desteklerken, sürdürülebilirlik çalışmaları ile de temiz bir gelecek için çalışıyor. Yukarıda Pınar Sütün her zaman en iyi hammaddeleri aradığını ve belirli standartları sağlamayan sütleri fabrikasına sokmadığından bahsettik. Peki öyleyse bu ürünleri üretirken kullanılan hammaddeler nereden sağlanıyor?

Pınar Süt ürünlerinin hammaddelerini yani sütleri, anlaşmalı olduğu çiftçilerden ve çiftliklerden temin ediyor. İnek bakımı, temizlik ve süt verimliliği gibi konularda ödüllü eğitim projeleri ile sürekli desteklenen en önemli iş ortaklarının, çiftçiler ile sütün kalitesini artırmaya çalışıyor ve en kaliteli sütlerden hazırlanan süt ve sütlü ürünlerini tüketicilere sunuyorlar.

Buraya kadar her şey harika. Ancak daha öncede dediğimiz gibi bazılarımız genel olarak paketli gıdalara karşı ön yargılı olabiliyor. İsterseniz kısaca Pınar Sütün ürünlerini paketlerken nelere dikkat ettiğine de değinelim. Ham madde tedariğinden satış noktasına, hatta tüketicilerin sofralarına gelene kadar tüm süreçlerde kontrol mekanizmaları ile ürünlerin sağlıklı, güvenilir ve kaliteli olması için çalışıyorlar. En kaliteli ve güvenilir hammaddeleri kullanırken, fabrikalarındaki hijyen koşullarına azami dikkat ediyor ve yüksek teknoloji ile ürünlerini hazırlıyorlar. Tüketicilerin ise yıllardır güven duyduğu marka olarak, bu güvene layık olmak için her zaman çabalıyorlar. Elbette ki hiçbir üründe katkı maddeleri bulunmamakta ve tüm ürünler ilgili Bakanlık tarafından hazırlanan tebliğlere göre üretilmekte. Sizde hemen siparişinizi verin tazemasa aracılığıyla Pınar Süt’lerinizi kapınıza kadar getirelim.

 

 

Benzer Yazılar

Yorum Yapın