• 23 Mart, 2024

Bahar Detoksu

Baharı karşılamaya hazırlandığımız bu hafta hepimize güzellikler getirsin. Doğanın, suyun, toprağın, havanın uyanışı gibi içimizde bahar coşkusu uyansın. Ağırlıklar silinsin, yeni heyecanlar, yepyeni ümitler yeşersin.
Bu hafta bahara hem ruhumuzu hem bedenimizi hazırlamaya ne dersiniz? Bahar bir çok inanışta eskiye veda edip, yeniye yer açma, yenilenme, yeniden başlamayı sembolize ediyor. Bahar temizliği bu tarihlerde yapılacak günler, geceler süren bahar kutlamalarının ön hazırlıkları için başlamış büyük ritüellerden biri. Evimizin dört bir yanını toplamak, ufak dokunuşlarla yeni alanlar yaratmak, kullanılmayanları atmak, enerjisini tazelemek sadece görsel anlamda değil, beynimizde konuları organize edebilmek, üstesinden gelebilmek ve istediğimiz akışa çevirebilmek gücünü bize yaşatıyor. Evimizi hazırlarken tam olarak aynı akışta kendimizi de bahara hazırlayabiliriz. Aklımızın bir köşesinde uzun süredir duran o yorucu konuyu elimizden geliyorsa çözerek, gelmiyorsa onunla vedalaşarak, ilgilenemediğimiz bitkilerimizle ilgilenir gibi uzun süredir bize ihtiyaç duyan duygularımızı sulayarak, onları kutularından çıkarıp canlandırarak başlayabiliriz işe. Bir günümüzü aklımızdakileri yazmaya ayırabiliriz ki uzmanlara göre yazmak içimizdekileri anlamak ve aksiyona geçebilmek için çok daha kolay bir başlangıç yolu.
Evimiz bir yandan, aklımız ruhumuz bir diğer yandan baharı karşılamaya hazırlanırken bedenimizi de ihmal etmiyoruz tabi. Güzel bir bakım gününün ardından bir haftalık detoks ile kış boyu biriken tortuyu atmaya ve canlanmaya yardım edebiliriz. İşte hem pratik hem de bir o kadar etkili bir bahar detoksu tarifi. 1 su bardağı su, yarım limon suyu, 3-4 yaprak roka, bir tutam maydanoz, 1 tutam dereotu, 2 pul zencefil, 1 yeşil elmayı blenderdan geçirip 1 hafta boyunca her gün tüketebiliriz. Bu hafta boyunca hafif yemeye ve mümkün olduğunca geç saatlerde yememeye özen gösterebiliriz.
Muhteşem bir bahar bizi bekliyor olsun.

Benzer Yazılar

Yorum Yapın