• 14 Temmuz, 2024

Buzdolabından Uzak Tutmanız Gereken Besinler

Top view Potatoes on basket

Sağlıklı beslenmek, organik besinler tüketmek son dönemlerde herkesin kazanmak istediği alışkanlıklar arasında yer alıyor.

Her şey o kadar kafa karıştırıcıyken insanlar nasıl sağlıklı besleneceğini bilmiyor. Ne kadar organik ürünler alırsak alalım doğru saklama koşulları altında saklanmayan her besin maddesi insana zararlı hale geliyor. Uzmanlar sebze ve meyvelerin dolaba konmadan önce kurulanması gerektiğini söylüyor. Poşetlerle dolaba girecek olan her sebze meyvenin poşetinin delinmesi nemlenme ihtimalini ortadan kaldırıyor. Hızlı bozulacak besinleri tüketecek kadar almak gerekiyor. Yumurta, süt ve peynir gibi ürünleri haftalık almak en sağlıklı seçim oluyor.

Buzdolabına Asla Sokmayın

Patates, soğan ve sarımsak gibi besin maddelerinin buzdolabında değil karanlık ve kapalı bir ortamda oda sıcaklığında saklanması gerekiyor. Oda sıcaklığında yıkanmadan saklanması gereken bu gıda maddeleri nem ile temas ettikleri anda çürümeye başlarlar. Saklamanın yanı sıra tüketim şekli de sağlık için büyük önem taşıyor.

Et, tavuk ve balık için ayrı kesme tahtası ve bıçak kullanmak gerekiyor. Kesme tahtası olarak cam ya da porselen yüzeylerin tercih edilmesi de bakteri oluşumunu engellemek için önem taşıyor.

Kaynak:

Buzdolabından Uzak Tutmanız Gereken Besinler

Benzer Yazılar

Yorum Yapın