• 24 Nisan, 2024

Masamın En Taze Misafirleri

Çocukluğum boyunca annemle tren yolunun diğer tarafındaki semt pazarına gider, kalabalık ailemiz için haftalık alışverişimizi yapardık. Rengarenk tezgahlar arasında dolaşmak başta keyifli gelse de, annem hem uygun fiyatlı hem de kaliteli ürünlere ulaşmak için pazarı baştan sona dolaşıp saatler geçirirken sebebini anlayamaz, oflayıp puflardım.

Şimdiyse tek tek özenle ürün seçebileceğim semt pazarlarını ve alışverişe ayıracak o vakti mumla arar oldum.  Zincir marketlerde taze, kaliteli ve sağlıklı ürün bulmakta zorlanırken kendi elimle seçme şansım olmadığından internetten sipariş vermeye de çekiniyordum.

shutterstock_56874346

Gel zaman git zaman gerek yürüme mesafesinde kaliteli ürün bulamamaktan, gerek ağır poşetleri eve kadar taşımamı engelleyen sağlık sorunlarından, gerekse farklı işler arasında koştururken alışverişe ve yemek yapmaya vakit ayıramamaktan dolayı hazır yemeklere dadanıp kötü şekilde beslendiğimi farkettim, sağlığımı, kilomu ve cüzdanımı korumak için bu gidişe bir dur dedim ve internette nerelerden sağlıklı yiyecekler alabileceğimi araştırmaya başladım.

Saatlerce dışarda dolaşıp aradığını bulamayan, aile ve iş arasında koştururken alışverişe zaman ayıramayan veya benim gibi alışveriş yapmayı sevmeyenler için internet bir mucize. E-ticaret’in iyice gelişip yaygınlaşmasıyla önce teknoloji, giyim, kitap, mobilya gibi ürünleri internetten sipariş eder olduk. Ardından yine çoğunlukla internetteki paylaşımlar sayesinde sağlıklı beslenmeyle ilgili bilinçlendik ve köşedeki markette, mahallenin bakkalında arayıp da bulamadığımız gıda ürünlerini kapımıza getiren siteler açılmaya başladı.

Tazemasa ile karşılaşmadan önce meyve sebze satışı olmayan ama yöresel ve organik ürünler satan bir başka siteden sipariş verdim. Siparişleri kargo ile gönderdikleri için, bana ulaşacağı günü ve saati, dolayısıyla siparişim geldiğinde nerede olacağımı bilemiyordum. Otomobil kullanmadığımdan, siparişi ofise vermek de benim için uygun değildi ve ev adresimi verdim. Paketimin gelmesi tahmin ettiğimden çok daha uzun sürdü, günlerce bekledim, kargo geldigi vakitte de evde olmadığımdan, kargo firması paketi tekrar adresime getiremeyeceğini, gidip şubeden kendim almam gerektiğini söyledi. Kargo şubesine gidip kocaman bir koliyi kucagımda eve taşımak zorunda kaldım. Aldığımda kutunun bir kenarında ıslaklık gibi bir leke vardı ama işten yorgun argın dönüp koca koliyle eve dönmem gerektiğinden üstünde durmadım , eve gelip kutuyu açtığımda farkettim ki, paketim kargoda muhtemelen düzgün şekilde yerleştirilmediğinden, içindeki köy peynirinin kapağı açılmış, peynir suyu her şeye bulaşmıştı.
İş arkadaşlarımdan birinin verdiği siparişle gelen etler bozuk çıkmış, kötü bir deneyim yaşayıp ofiste beraberce kötü kokuya maruz kalmıştık, bozuk ürünler için parasının iadesini alsa bile sipariş verdiği ürünleri günlerce bekleyip sonar da çöpe atmak zorunda kalmıştı.

shutterstock_153931565

Kendi yaşadığım ve etrafımda gördüğüm bu benzeri kötü tecrübelerden sonra bir süre tekrar internetten gıda siparişi vermedim, ta ki eşim Tazemasa’dan bahsedene kadar.  Öncelikle yöresel ürünlerin yanı sıra, Tazemasa’da sebze ve meyve satışının da olması hoşuma gitti. Ürünlerin yanına “Mevsiminden” ve “Yöresinden” gibi ibareler koyarak, kendi ürünleri içerisinde yıldızlarla puanlama yaparak sizi kaliteli ürünlere yöneltiyor ve seçim yapmanızı kolaylaştırıyor.

Sitedeki çeşitlilik, makul fiyatlar ve bilgilendirmeler hoşuma gitse de, kargo işini düşündükçe elim alışverişi tamamlamaya gitmiyordu fakat sonunda o aşamaya geldiğimde, siparişimin hemen ertesi gün teslim edileceğini, üstelik istersem seçtiğim saat aralığında geleceğini gördüğümde, bunca yıldır kargo şubelerinden eve koliler taşıyan bir insan olduğumdan gözlerim parladı.

İlk Tazemasa siparişim geldiğinde kesekağıtları içerisindeki kütür kütür meyvelere, yaprakları sararıp solmamış yemyeşil sebzelere hayran kalmıştım, şimdiyse Tazemasa’nın o enfes köy biberleri olmadan kahvaltılar eksik geliyor. İnsan kapısına kadar teslim edilen, taze temiz, özenle paketlenmiş böyle güzel ürünler olunca yemek yapmaktan da yemekten de keyif alıyor, her yeni siparişle beraber eve sevdiklerini çağırıp sofralar kuruyor.

Siz de hem zamandan kazanıp hem sağlıklı beslenmek, hem de sorunsuz bir alışveriş deneyimi yaşamak isterseniz Tazemasa’dan siparişinizi hemen şimdi verin.

Benzer Yazılar

Yorum Yapın