• 24 Mart, 2024

Lor Peynirinin Faydaları

lor-peyniri

Mutfağın adeta demirbaşı sayılan, böreklere girdiğinde ekstra bir lezzet katan, tatlılarla da pek uyumlu olan lor peynirinin faydaları nelerdir diye hiç düşündünüz mü? Eğer şimdiye kadar düşünmediyseniz sizlere oldukça ikna edici gerçeklerle geleceğiz. Yani lor peynirinin faydaları konusunda kendinize o kadar emin olacaksınız ki evde lor peyniri artık eksilmeyecek.

Tamamen doğal ve organik olarak hazırlandığında gerçekten de pek çok hastalığa fayda sağlayan lor peyniri, hem çiğ tüketim hem de yemeklerle birlikte oldukça güzel bir alternatif sunuyor. Kısa ömürlü bir yiyecek olması nedeniyle hızlıca hazırlanıp hızlıca tüketilmesi gerekir. Aksi halde ekşimiğe dönüşür ve bir süre sonra kullanılamaz hale gelir.

Sütün belki de en saf hali de diyebileceğimiz lor peynirinin faydaları nelerdir?

Bağışıklık sistemi düşük olanlar için oldukça iyi bir seçenek olan lor peyniri, aynı zamanda sporcuların ve diyet yapanların da gözdesi haline geliyor.

İçerdiği serum protein sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor, sağlıklı bir beslenme stili uygulamanıza yardımcı oluyor. Vücudunuzun ihtiyacı olan pek çok vitamin, mineral ve proteini aynı anda sağlayabiliyor.

Serum proteini sayesinde sporcular tarafında da sıklıkla tercih edilen lor peyniri, aynı zamanda tansiyon sorunları olanlar için de iyi bir alternatif oluyor. Besinsel ve fonksiyonel olarak yüksek bir besin değerine sahip lor peyniri. Bu nedenle kasların gelişimine yardımcı oluyor, spor sonrası ağrılarını ortadan kaldırıyor ve yorgun düşen vücudu ekstra olarak güçlendiriyor.

Tüm bunların yanında sindirim sistemi üzerinde de oldukça geniş bir etkiye sahip olan lor peyniri, özelikle sağlıklı beslenme ve sindirim sorunları yaşayanlar için öne çıkan yiyeceklerden bir tanesi haline geliyor.

Tüm bunların yanı sıra diyet yapanlar için de oldukça yararlı bir besin lor peyniri. Hem içerdiği besinler sayesinde vücudun eksikliğini duyabileceği ve ihtiyacı olabileceği besinleri sağlıyor hem de aynı zamanda yağsız özelliğiyle kilo verme sorunu yaşayanların gönlünü rahatlatıyor.

Diyet yapanların yanı sıra yine içerdiği protein sayesinde kemik gelişimi konusunda da oldukça büyük bir destek görevi görüyor. Çocukların kemik gelişimlerine katkıda bulunuyor, boylarının uzamasına yardımcı oluyor. Menopoz sonrası kadınlarda görülen kemik erimesi sorununun da bu nedenle önüne geçebiliyor.

Kaynak: 

http://www.gurmerehberi.com/yemek-kulturu/lor-peynirinin-faydalari/

Benzer Yazılar

Yorum Yapın