• 24 Nisan, 2024

Ramazan boyunca zinde kalmanızı sağlayacak 5 beslenme önerisi!

11 ay göz açıp kapayıncaya kadar geçti ve sevdiklerimizle neşeli sofralarda buluşacağımız bir Ramazan daha geldi kapıya dayandı. Beslenme alışkanlıklarımızın değişeceği bu 30 günlük dönemde hem vücudumuzu doğru şekilde takviye etmek hem de güçten düşmeden günlük hayatımızı kolayca sürdürebilmek için kulağımıza küpe olacak 5 Ramazan sofrası önerisini sizin için sıraladık.
Ramazan boyunca zinde kalmanızı sağlayacak 5 beslenme önerisi!
11 ay göz açıp kapayıncaya kadar geçti ve sevdiklerimizle neşeli sofralarda buluşacağımız bir Ramazan daha geldi kapıya dayandı. Beslenme alışkanlıklarımızın değişeceği bu 30 günlük dönemde hem vücudumuzu doğru şekilde takviye etmek hem de güçten düşmeden günlük hayatımızı kolayca sürdürebilmek için kulağımıza küpe olacak 5 Ramazan sofrası önerisini sizin için sıraladık.

Çorbaların gücünü keşfedin!

Ramazan’da ya da zor geçen bir günün akşamında hem sizi hem de midenizi hak ettiği şekilde ağırlayacak en yakın dostunuzdur çorbalar. Tahıllar, baklagiller veya lezzetli sebzeler ile zenginleştirilip, et veya tavuk suyu ile şifa deposu haline gelen çorba çeşitlerimiz sayesinde yemeğe hafif bir besinle başlayabilir ve uzun süre aç kalmış metabolizmanızı doğru şekilde dengeleyebilirsiniz. Sindirim sisteminizin de dostu olan çorbaları ister iftarda, ister sahurda tercih edebilirsiniz ve bu sayede aç kalacağınız saatlerde de bedeninizin ihtiyaç duyduğu enerjiyi büyük oranda depolamış olursunuz.

Sebze yemekleri ile midenizi rahatlatın

Oruç tutulan saatlerde hayatınızın akışını olağan haliyle sürdürmek istiyorsanız, özellikle sahur sofralarında ağırlıklı olarak sebzeler ve benzeri lifli gıdalar tüketmek işinizi kolaylaştıracaktır. Sindirim sisteminde daha uzun süre kalan ve sindirim sırasında metabolizmanızı da destekleyen taze sebze yemekleri ile günü daha kolay geçirebileceğiniz gibi, iftar saatinde de benzer menüleri tercih ederek kan değerlerinizdeki ani dalgalanmaların da önüne geçebilirsiniz.

Kuru yemişlerden destek alın

İnsan vücudu hareket edebilmek için enerjiye ihtiyaç duyar ve sadece kaslarımız değil, tüm organlarımız da işini yapabilmek için bu kaynağa bağımlıdır. Karbonhidrat içeren tatlılar ve hamur işleri her ne kadar Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olsa da, dengeli beslenmek için bu enerji ihtiyacını, kana karışımı daha uzun sürelerde gerçekleşen baklagiller ve kuru yemişler gibi doğal kaynaklardan elde etmek yerinde olacaktır. Hem tok tutan hem de metabolizmanın ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlamakta yardımcı olan fındık, badem ve ceviz gibi takviye gıdalar ile oruç tutulan günleri daha zinde geçirmek mümkün.

Bol su tüketmeyi unutmayın

Tükettiğimiz gıdaları belli bir çerçeve içinde değiştirebilir ve tercihlerimizi farklı besinlerden yana kullanabiliriz ama tüm hayatımız boyunca değişmeyen tek besinimiz sudur. Ramazan boyunca tüm öğünlerde ve öğün aralarında bolca su içmek, vücudumuzdaki hücreleri, kan akışımızı ve tüm organlarımızı rahatlatacağı gibi, yemek yemeden geçireceğimiz saatlere de metabolizmamızı hazırlayacaktır. Ramazan günlerinde normalin ötesinde bir su ihtiyacı hissetmemek için, sahur öğünlerinde fazla tuzlu gıda tüketmemeye ve hazmı zor olan yağlı yiyeceklerden uzak durmaya da özen göstermeyi unutmayın.

Doğadan gelen şifa kaynağı: Maden suyu ile zinde kalın!

İnsan vücudundaki sıvı dengesi, günlük yaşamın kalitesi açısından son derece önemlidir ve özellikle oruç tutulan Ramazan günlerinde halsiz kalmamak için bedenimizin ihtiyaç duyduğu demir, sodyum, kalsiyum, magnezyum, potasyum ve flor gibi çeşitli minerallerin yeterli seviyede olması gerekir. Hem metabolizmamıza ihtiyaç duyduğu takviyeleri kazandırmak hem de Ramazan boyunca tükettiğimiz birbirinden lezzetli besinlerin kolay sindirilmesine yardımcı olmak için sofralarımızdan maden suyunu eksik etmemeye dikkat edelim.

Kızılay | Afyonkarahisar

Kızılay maden sularının 1926 yılından bu yana Gazlıgöl kaynağında hijyenik kontroller sağlayarak şişelediği Afyonkarahisar çeşidinde florür, bikarbonat, klorür, sülfat, kalsiyum, magnezyum, potasyum, sodyum ve demir başta olmak üzere toplamda 3480mg/l oranındaki zengin minareller sayesinde hem hazmı kolaylaştırabilir hem de tüm gün zinde kalmayı destekleyebilirsiniz.

Kızılay | Erzincan

Türkiye’nin en zengin magnezyum oranına sahip maden suyu olan ve 317mg/l değeriyle dünyadaki benzerlerinden de ayrışan Kızılay Erzincan maden suyu sayesinde kalp sağlığınızı korumada önemli bir destek olan magnezyum katkısını doğal yolla bünyenize alabilir ve günün getirdiği kas yorgunluklarını da kolay yoldan hafifletebilirsiniz.

Ramazan boyunca vücudunuzun ihtiyaç duyacağı doğal mineralleri takviye ederek zinde kalmanızı sağlayacak Kızılay maden suları çeşitleriyle sofralarınız çok daha renkli olacak!

Benzer Yazılar

Yorum Yapın