• 15 Nisan, 2024

Nanenin Kullanım Alanları

nanenin-kullanim-alanlari

Geçtiğimiz haftalarda sizler için limonun kullanım alanlarını paylaşmıştık. Şimdi sıra geldi evinizde yine bolca kullandığınız, yiyeceklerinizi tatlandırdığınız, baharat olarak yer verdiğiniz o güzel yiyeceğe yani naneye.

Nanenin kullanım alanları da tıpkı limon ve sirki gibi sizi şaşırtmaya hazır. Çünkü mutfakta işinize yarayan bir yiyeceğin nasıl bu kadar çok alana girebildiğini, farklı alanlarda sizi mutlu edebildiğini görmek insana garip bir şaşkınlık veriyor.

Hazırsanız başlıyoruz. Yemeklere koyacağınız naneden bir parça ayırın, harikalar yaratacağız.

Bitkilerinizdeki böcekleri yok eder: Keskin kokusu ve içerdiği etken maddeler sayesinde bitkilerinize dadanmış olan böcekleri ortadan kaldırır, daha rahat yaşamalarına yardımcı olur.

Midenizi rahatlatır: Tıpkı naneli sakızda olduğu gibi nane çayı da midenizi rahatlatır. Eğer ağrılarınız varsa ya da midenizi yorucu bir yemek yediyseniz 20 dakika sonra nane çayı içmek iyi gelecektir.

Güneş yanıklarına iyi gelir: İlk anda garip gelse de aslında nane çayını hazırlayıp soğuttuktan sonra güneş yanıklarının üzerine sürerseniz cildinizi hem besleyecek hem de ferahlatıcı etkisiyle daha da rahatlamanızı sağlayacaktır.

Ağız kokularını giderir: Yemeklerden sonra bir yaprak nane çiğnerseniz istenmeyen kokulardan kurtulabilirsiniz. Aynı zamanda diş etlerinizi de güçlendirir.

Duş keyfinizi uzatır: Duş jelinizin içine ekleyeceğiniz 3-4 yaprak nane daha zinde hissetmenizi sağlar ve duş keyfinizi uzatır.

Buhar banyosuyla aknelerden kurtarır: Suyu kaynatın ve bir tepsiye dökün. Ardından 10-15 adet nane yaprağını suya ekleyin. Yüzünüzü tepsiye doğru yaklaştırıp başınızın üzerini bir bez ile örtün ve buharın cildinize işlemesine izin verin.

Ağız içi yaralarının yok olmasına yardımcı olur: Nefesinizi tazelemek için kullanacağınız nane aynı zamanda ağız içi yaralarının ortadan kalkmasına da yardımcı olur.

Bağışıklık sistemini güçlendirir: İçerdiği C, D, E vitaminleriyle özellikle soğuk günlerde bağışıklık sisteminizin kuvvetlenmesine yardımcı olur. Sizi soğuğa ve hastalıklara karşı korur.

Stres ve depresyonla savaşır: Nane koklamak serotonin hormonunu devreye geçirdiği için kendinizi mutlu hisseder, stres belirtilerinden uzaklaşırsınız.

Hıçkırığı dindirir: Hıçkırık başladığında bir bardak ılık suya birkaç damla limon suyu, bir çimdik tuz ve nane ekleyin. Ardından bu suyu için. Hıçkırığınız geçecektir.

Kaynak:

Benzer Yazılar

Yorum Yapın