• 24 Nisan, 2024

Murat Ulusoy – Kapra

Murat Ulusoy – Kapra

Bizim için katkısı, taptaze keçi sütlerinden, doğal lezzetler üretiyor.

Milattan önce 6000 yılına kadar uzanan bir lezzet…

Dünyanın her yerinde, başta coğrafyanın şekillendirdiği malzemeler ve tekniklerle yapılan, günün her öğünü sofrada kendine yer bulabilecek bir yiyecek peynir.

Kahvaltının vazgeçilmezi, gurme sofraların mezesi, türlü çeşit yemeğin lezzet vereni olarak kullanılan ve neredeyse 2 binden fazla çeşidi bulunan peynir hayli tartışmalı bir konu. Hayatımızın temel besinleri arasında binlerce yıldır yer alan bir ürünün bu kadar çok sorgulanıyor olması çok da şaşırtıcı değil aslında.

Artan nüfus ile tüketim de hızla artarken, buna bağlı olarak ürün çeşitleri ve üreticileri de arttı. Çok fazla seçenek olması bir yandan iyiyken diğer yandan sağlıklı ve temiz olana ulaşma ihtimalimiz de giderek azaldı. Bunda, doğaya verdiğimiz zararın, artan maliyetlerin, yanlış politikaların etkisi bildiğimiz bir gerçek. Artık herkes ağzına koyduğu her parçanın sağlığı üzerinde nasıl etkileri olduğu konusunda da temel düzeyde bilgi sahibi.

Biz de tüm bunlar olurken kendimiz için iyi ve gerçek gıda arayışıyla yola çıktığımız 2012 yılında Kuruçeşme Çiftliği’ni Adana’da Toros Dağları’nın eteklerinde yer alan Salbaş Köyü’nde kurduk.

Yaklaşık 210 dönüm organik sertifikalı meramızda 1.000 sağmal keçiyi yeşil otla besleyebiliyoruz. 10.000 metre kapalı alana kurulu modern üretim tesisimiz içerisinde geleneksel yöntemlerden ödün vermeden üretim yapıyor, kendi peynir ve yoğurt mayalarımızı üretiyoruz. Bunu yaparken ise ağıllarımız başta olmak üzere kendi enerjisini üreten gelişmiş çevre dostu yenilenebilir enerji kaynaklarını çiftliğimize entegre ediyoruz.

Keçilerimiz Akdeniz Bölgesi’nin 4 mevsim yeşil ikliminde, organik meramızda yayılarak doğalarına uygun olarak yeşil otla besleniyorlar. Hava şartlarının elvermediği yağmurlu zamanlarda bile mera otlarını biçerek önlerine servis etmemiz de bu konudaki hassasiyetimizden kaynaklanıyor. Çünkü biliyoruz ki, yeşil merada beslendiklerinde keçilerimizin sağlığı çok daha iyi, sütlerinin içeriği ise bizlerin sağlığı için çok daha yarayışlı oluyor. Bunların yanı sıra soyu tükenme tehlikesindeki yerli keçi ırkımız Halep keçisinin yetiştirilmesine ve neslinin devam etmesine aracılık etmeyi sorumluluk olarak üstlenmek yaptığımız işi bizim için daha da anlamlı hale getiriyor.

Yerli ırk Halep keçilerimizden sağdığımız sütümüzden kendi imalathanemizde KAPRA markamız ile süt ve süt ürünleri üreterek bizim gibi gerçek ve iyi gıda arayışında olan sizlerin beğenisine sunuyoruz.

Geleneksel üretim yöntemlerimizi, modern teknolojiyle uyumlu hale getirdiğimiz tüm bu süreçte sizlerden gelen “Eskiden Olduğu Gibi” yorumlarını almak en büyük motivasyonumuz.

Sağlıklı nesil yetişsin ve adil hayvancılık uygulamaları artsın diye Kuruçeşme Çiftliği olarak tüm markalarımızla birlikte her gün daha iyisi, daha lezzetlisi, daha faydalısı nasıl oluru araştırmaktan vazgeçmeden çalışıyoruz.

Kendimiz için iyi olanı yapma arayışımızın sizlere de ulaşabilecek kadar büyümüş olması, tüm zorlu şartlar altındayken bile devam edebilme motivasyonumuzu ayakta tutuyor.

Kuruçeşme Çiftliği’nin, kendi topraklarımızda ürettiğimiz yumurtadan, zeytine kadar 45’ yakın ürün çeşidi bulunmakta. Bunların 24 tanesi de Kapra markasıyla size ulaştırdığımız, kendi keçilerimizin sütüyle, geleneksel yöntemler kullanarak ürettiğimiz peynir çeşitlerimizden oluşuyor. Çiftliğimizden haftalık olarak teslimatını yaptığımız ürünlerimize Taze Masa üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

Benzer Yazılar

Yorum Yapın