• 14 Nisan, 2024

Doğal Maden Suyunun Faydaları

Sıvı ihtiyacını doğru kaynaktan karşılamak hayati önem taşıyor. Ter ile birlikte kaybolan elektrolitleri dengelemek için doğal maden suyu yaz ayları için benim favorim. Peki neden maden suyu içmeli? Bedenimize faydaları nelerdir? Hemen detaylara bakalım…

Ter ile birlikte vücudumuzdan elektrolit kaybederiz. Sodyum- potasyum dengesinin bozulması tansiyon düşmesi, fenalık hissi, baş ağrısı, yorgunluk, halsizlik yaratabilir. Yeterli ve doğru sıvı alımı bu şikayetlere çözüm olabilir. Bunun için yaz aylarında doğal maden suyu hatta maden suyu ile karıştırılmış taze meyve suyu veya ayran en iyi seçimlerdir. Maden suyu dengeli mineral ve elektrolit desteği ile yaz aylarında mutlaka evde ofiste arabada her yerde elinizin altına olmalıdır.

Maden suyu ve soda aynı değildir. Soda içme suyu veya diğer tasfiye edilmiş sulara karbondioksit ilave ederek elde edilen yapay içeceğe verilen isimdir. Oysa ki maden suyu yerkabuğunun çeşitli derinliklerinde uygun jeolojik şartlarda doğal olarak oluşan ve minimum 60 yıla yayılan yolculuğu sırasında içeriğindeki mineralleri bünyesinde toplayan, kaynaktan yeryüzüne, kendiliğinden veya teknik usul ile çıkartılan doğal mineralli sulara denir.

Maden suyu sindirim sistemi dostudur. Böbrekler, idrar yolları ve mideyi korur. Safra kesesi ve pankreas fonksiyonlarını destekler, kabızlığa da iyi gelir. En önemli faydalarından bir tanesi ise kemik yapısını güçlendirmesidir. Özellikle yetişme çağındaki çocuklarda ve kadınlarda kemik yapısının güçlendirilmesi ve korunması açısından yararlıdır…

Maden suyunu sağlık açısından faydalı yapan nedir? Kalsiyum (kemikleri güçlendirir), Magnezyum (kalp ve damar sağlığı açısından önemli), Bikarbonat (mide ve sindirim sistemi için gerekli) ve florür (dişleri güçlendirir) Bunun yanı sıra diğer mineraller açısından da fevkalade dengeli bir yapısı vardır.

Maden suyunun kadınlara özel yararları nelerdir? Kadınlar için maden suyu önemlidir, cilt sağlığı ve özel dönemlerinde oluşan ödem ile baş etmek için maden suyu tercih edilebilir. Temiz bir pamuk yardımı ile yüzü temizlemek veya yüzünüzü maden suyu ile yıkamak cilt için iyi bir seçimdir.. Üstelik mutfakta da kadınlar kek pişirirken, börek yaparken tariflerine maden suyunu ekleyebilirler.

Maden suyunun sporcular için de vazgeçilmezdir. Sporcu performansı için hidrasyon çok önemlidir. Susama hissi geliştiğinde vücut %1 lik su kaybına uğramıştır ki susuzluk spor yapan birey için hayati önem taşır spor ile ter kaybı vücutta elektrolit kalir işte bu yüzden mineral içeriği ile doğal maden suyu sporcunun en iyi içeceğidir.

Maden suyunun kilo vermek ya da kilo kontrolü açısından yararı var mıdır? Birey aç hissettiği zaman aslında çoğu zaman susuz kalmış olabiliyor ben danışanlarıma açlık hissettiklerinde birkez daha düşünüp bu duyguyu ayırt etmeye çalışmalarını öneriyorum “bir bardak su veya maden suyu içip yeniden düşünün belki de aç değilsiniz sadece suya ihtiyacınız var “ diyorum. Ben danışanlarımın kilo verme programlarında her gün 8-10 bardak su ve 1-2 şişe doğal maden suyu içmelerini isterim.

Maden suyu cilt sağlığı açısından yararlı mıdır? Maden suyu içmek ve cildi maden suyu ile temizlemek yararlıdır ancak maden suyunun hijyenik şartlarda üretilmiş ve doğal olması önemlidir. İçeriğindeki bileşenler sayesinde cilde olumlu katkılar sağlayan maden suyu, hem cilt temizliğinde hem de bakımında en doğal maddelerden biridir. Detoksifikasyona yardımcı olması da önemlidir.

Maden suyu smoothie: 1 dilim kavun, yarım yeşil elma 4-5 dal taze naneyi robottan geçirip üzerine 1 şişe maden suyu ve biraz limon ile afiyetle içebilirsiniz.

Kaynak:

Yaz Favorim DOĞAL MADEN SUYU

Benzer Yazılar

Yorum Yapın