• 24 Nisan, 2024

Çim Suyu Nasıl Yapılır?

cim-suyu-nasil-yapilir

Çim suyu, buğdaydan üretilen çimden elde edilen oldukça sağlık dolu bir içecektir. Detoks görevi görmesiyle birlikte ferahlatıcıdır da.

Çim suyu vücudunuzdaki toksinlerin atılmasını sağlarken aynı zamanda yorgunluğunuzun da ortadan kalkmasına yardımcı olur. Özellikle detoks zamanlarında çim suyunu tercih ederseniz çok daha kısa sürede şişkinliklerin yok olduğunu görürsünüz. Şimdi geçelim nasıl hazırlandığı kısmına.

Çim suyu nasıl yapılır, nasıl hazırlanır?

Çim suyu yapabilmek için öncelikle buğdaya ihtiyacınız var. Yarım kase buğdayı iyice yıkayın ardından bir kap içene koyun. Buğdayların üstü su ile doluncaya kadar kabınıza su ilave edin. Buğday taneleri suyu emdikçe suyu tekrar buğdayın üstüne gelecek şekilde üstüne dökmek gerekir.

İlk 48 saat sonra kabın içinde kalan suyu süzüp buğdayları da çok derin olmayan bir kaba alın ve yayın. Tekrar içine su koyun ancak bu kez buğday tanelerini geçmemesine dikkat edin. Böylece 1 ya da 2 gün içerisinde buğdaylarınız çimlenmiş olacak. Çıkan çimleri koparmak yerine makas ile keserseniz onların uzamalarına da yardım etmiş olursunuz.

Ardından suyunu çıkararak içebilirsiniz.

Kaynak:

Çim Suyu Nasıl Yapılır?

Benzer Yazılar

Yorum Yapın