• 15 Nisan, 2024

Zeytin ve Zeytinyağlarımız…

asin-farm-cover2

Asın Çiftliği Muğla Milas yöresinde, tarihi Iasos antik kentinin yakınlarındadır. Adını eski haritalarda hala ASIN Kurin olarak gözüken bölgenin orjinal isminden alır. Çiftliğin tarihi 1822 yılına dayanır. 1927 yılından beri Akarca Ailesi tarafından işletilmektedir.

_IZK4235 tas ev 1

Her zaman doğal yollarla üretim yapılmış olsada 2006 yılında toprak arındırılmaya başlanmış 4 yıl süren sürecin sonunda tüm çiftliğe ve zeytin ağaçlarına uluslar arası organik tarım lisansı alınmıştır. Bu organik tek bahçede 50 000 in üzerinde zeytin ağacı bulunur. Butik bir üretimdir. Asın Çiftliği’nde 100 yıllık ağaçlarla gurur duyulsada her yıl yeni nesiller için binlerce yeni zeytin fidanı dikilir.

Organik Ürünler

Organik Sızma

Tek bahçenin mahsülü zeytinlerden naturel yolla ve soğuk sıkma yöntemi ile elde edilir. Meyvamsı bir aroması vardır. Bununla beraber zeytin ağaçlarına hiçbir ilaçlama yapılmadığı için, meyveleri o senenin doğal şartlarından etkilenir. Yerel bir tat bütünlüğüne karşın hersenenin mahsülünde doğal ve farklı bir aroma gelişir.

_IZK4415 domatIASOS DELİCE Zeytin

Aşılanmadan korunan Organik Yabani Zeytin ağaçlarından Delice adı verilen küçük zeytinler hasat edilir. Işlenmesi ve toplanması zor olduğu için halk arasında DELİCE adını alan zeytinlerin olgunlaşmış meyvasının boyu küçüktür. Tatlandırılmak için tek tek elde delinir ve 3-4 ay tanklarda bekletilir.

IASOS DOMAT

Arındırılmış toprakta yetişen Domat Yeşil zeytini hasat mevsimi geldiğinde dalından toplandığı gibi boylarına göre bile ayrılmadan doğruca tatlandırılır.Hiçbir katkı maddesi kullanılmadan karanlık tanklarda 2-3 ay bekletilen zeytin kendi doğal renk ve lezzetini koruyarak tatlanır.

_IZK4450 şişeler

IASOS Kalamata

IASOS Kalamata kendine has aroması ile Akdeniz kalamatasından biraz farklıdır. IASOS Kalamata elle toplanır, elle çizilir doğal aroması korunarak tanklarda 3-4 ayda lezzetlendirilir.

Benzer Yazılar

Yorum Yapın