• 15 Temmuz, 2024

Yağ Yakımını Hızlandırın

Woman on a Diet

Kış ayları vücut yağ miktarınızı azaltmak ve kilo vermek için en iyi dönemdir. Doğru besin seçimi ile yağ oranınızı sağlıklı şekilde azaltabilirsiniz. Önemli olan öğün atlamamanız, kendinize uygun süre ve hızda egzersiz yapmanızdır. Kilo verirken yağ yakımınızı hızlandırmak için günlük beslenme programınızın içinde tüketebileceğiniz önemli besinler şöyledir.

Lahana
Sindirim süresinin uzun olması nedeni ile vücudunuza negatif enerji harcatarak kilo verme hızınızı artırır. Yapısında bulunan besin maderli vücudunuzda oluşan fazla ödeminde atılmasını sağlar. Salata , çorba veya yemek olarak kış döneminde kilo vermek için 1 porsiyon tercih etmelisiniz.

Yeşil Çay
Yapılan pek çok çalışma yeşil çayın kilo verirken metabolizma hınızı artırdığını bu nedenle yağ yakımınızı desteklediğini gösteriyor. Günde 2 fincan yeşil çay içmeniz metabolizma hızınızın artmasına yardımcı olur.

Greyfurt
Kış meyveleri arasında posa oranı yüksek ve şeker oranı düşüktür. Bu nedenle tokluk hissinizi artırarak sağlıklı kilo vermenize yardımcı olur. Kilo verirken porsiyon ölçüsünü dengelemeniz için 1 adet greyfurdu 2 adet meyve yerine tercih etmelisiniz.

Pul Biber
Kan dolaşımını dengeler ve metabolizma hızınızı artırır. Tuz tüketimini azaltmanıza yardımcı olur. Mide ve sindirim sisteminizde sağlık sorunu yoksa yemeklerinize 1 tatlı kaşığı kadar eklemeniz yağ yakımınızı artırmanızı sağlar.

Elma Sirkesi
Kilo verme hızınızı artıran ve bağışıklığınızı da güçlendiren bir besindir. Sirke kullanımındaki dikkat etmeniz gereken en önemli bilgi tok karnına tercih etmeniz gerekliliğidir. Kilo verirken salata, çorba veya içtiğiniz suya 2 tatlı kaşığı elma sirkesi eklemeniz sağlıklı tüketimi için yeterlidir.

Yağ yakımını hızlandıran çorba tarifi:

Malzemeler
1/4 adet doğranmış orta boy lahana
2 yemek kaşığı kinoa
1/3 demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 orta boy doğranmış soğan
1 tatlı kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı sumak
3 diş doğranmış sarımsak

Hazırlanışı: 4 su bardağı kaynayan suya sebzeleri ve soğanı ekleyip 15-20 dakika pişirin. Ayrı bir tavada zeytinyağını,salçayı ve baharatları 1-2 dakika kavurup çorbanın içine ekleyin 10 dakika daha pişirin. Servis yaparken 1 tatlı kaşığı elma sirkesi ilave edin.

DİYETİSYEN
TUĞÇE ALTAN BAHÇE
www.tugcealtanbahce.com
www.hafifyasayin.com

Benzer Yazılar

Yorum Yapın