• 24 Nisan, 2024

Ispanaklı Kiş

ispanakli-kis

Hamuru İçin:
300 gram un
100 gram soğuk margarin
6-8 yemek kaşığı çok soğuk su
1 tatlı kaşığı tuz

Harcı İçin Gerekli Olan Malzemeler:
7-8 dilim jambon
2 su bardağı haşlanmış ve suyu sıkılmış ıspanak
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı hazır çiğ süt krema
Yarım su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

(Gerekli malzemeleri üzerlerine tıklayarak anında satın alabilirsiniz!)

Derin bir kabın içine tuzu koyun. Üzerine buzdolabından çıkardığınız soğuk margarini dilimleyerek ekleyin. Soğuk suyu da yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın. Başlangıçta toparlanamayan dağınık bir hamur olacaktır. Hamuru iyice toparladıktan sonra üzerine naylon streç geçirerek, buzdolabında 1 saat bekletin.
Bu arada iç harcı için derin bir kasenin içinde yumurtaları iyice çırpıp, içine süt, krema, kaşar rendesi, tuz ve karabiber ekleyin. Sonra da çok ince, küp küp dilimlediğiniz jambonlarla ıspanağı ekleyip, iyice karıştırın. Bu şekilde beklemeye bırakın.

Şimdi hamuru dolaptan çıkarın. Yaklaşık 25-30 cm çapındaki yuvarlak tart kalıbınızın içini yumuşak margarinle yağlayın.

Sonra da hamurunuzu en fazla yarım cm kalınlığında bu kalıba yayın. Ama hamurun kenarlarını da kalıbın kenarına doğru 2 parmak kadar yükseltin.

Bir tarafta bekleyen ıspanaklı harcınızı hamurun içine yerleştirin. En az 10 dakika önceden ısıttığınız ve 175 dereceye ayarlı fırında en az 30 dakika pişirin. Üzerinin altın sarısı gibi kızarması gerekir. Sonra fırını söndürüp, kişi dışarı çıkarın. En az 15-20 dakika dinlendirip, dilimleyin ve ılık olarak servise sunun.

Benzer Yazılar

Yorum Yapın