• 24 Mart, 2024

Civa ve Ağır Metalleri Vücuttan Atmak

Merhabalar herkese, yiyip içtiğimiz işlem görmüş yapay gıdalar, kullandığımız kozmetikler, soluduğumuz kirli hava yüzünden bedenimizde civa, kurşun ve bazı başka ağır metaller birikmektedir. Bazı hastalıklara sebep olan bu ağır metal kirlenmesinin birikimi, Alzheighmer’s hastalığının sebeplerinden biridir.

Peki, ne yapacağız? Ağır metalleri kısa bir sürede mümkün olabildiğince bedenimizden temizlemek için 5 günlük bir uygulama önereceğim. Sadece bu yöntem yeterli olmayacaktır. Çünkü yaşadığımız sürece bu ağır metaller bize bulaşmaya devam edecektir. Uzun dönemli olarak yapmamız gereken ise, her zaman yazılarımda anlattığım gibi, holistik beslenme tarzını yaşamımızın %90’ı haline getirmemiz gerekir. Bu sayede uzun ve sağlıklı yaşamak, bazı hastalıkları iyileştirmek ve yaşınızdan 10 yaş genç görünmek mümkündür.

Ağır Metal Detoksu tarifi:

5 yaprak karalahana veya kale (bir tür karalahanadır) 1 Avuç doğranmış ıspanak
3 Yaprak marul
1 tutam taze kişniş

3 Adet kereviz sapı (pakette satılan saplardan olmalı)
1 Adet kırmızı Elma
1⁄2 limon suyu
2 kaşık ev yapımı elma sirkesi (ev yapımı elma sirkeniz yoksa kullanmayın) 2 cm. lik taze zencefil

Uygulama:

Sabah uyanınca, oda sıcaklığında bir bardak su için. Sonrasında bütün malzemeleri yıkayın. Karalahananın ortasındaki kalın kısmı çıkarıp sadece yapraklarını kullanın. Tüm malzemeyi sebze/meyve sıkacağında sıkın. Kahvaltı öğünü olarak bu kokteyli bekletmeden yavaş yavaş için. Öncesinde veya sonrasında en az bir saat boyunca çay veya kahve asla tüketmeyin. Birkaç saat sonra eğer acıkmış iseniz bir avuç kavrulmamış kuruyemiş ve meyve yiyerek bir ara öğün yapabilirsiniz. Diğer öğünlerinizde ise işlenmemiş doğal yöntemlerle pişmiş ev yemekleri yemeye özen gösterin. Bu uygulamayı 5 gün boyunca devam ettirmenizi tavsiye ederim. Hücrelerinizin size teşekkür edeceğinden emin olun. Bu 5 gün boyunca bedeninizde ve duygularınızda birçok olumlu gelişmeye şahit olacaksınız. Benimle paylaşmak isterseniz @hilal_the_coach instagram hesabımdan iletişim kurabilirsiniz.

Sevgilerimle,

Holistik Beslenme ve Sağlık Koçu – Intitute for Integrative Nutrition, New York

www.hilalakin.com – @hilal_the_coach 05333910828 – 02122147135

Windowist Tower, Eski Büyükdere Cad. No:26 Maslak, 34467 İstanbul

*Makale, yaşam kalitemizi arttırmaya yönelik olup tıbbi tedaviye yönelik değildir. Hamileler, emzirenler, ilaç kullananlar ve sağlık sorunları olanlar tıp doktoruna danışmalıdırlar.

Benzer Yazılar

Yorum Yapın