• 24 Mart, 2024

Beyaz Çayın Faydaları

beyaz-cayin-faydalari

Beyaz çayın faydaları saymakla bitmez diyebileceğimiz kadar çok. Çay ailesinin en lezzetli çaylarından bir tanesi olan beyaz çayı sizin için yazdık.

Aslında beyaz ve siyah çay aynı çaylardır ancak işleme sürecinde yaşadıkları farklılık onları farklı renklerde, yapıda ve aromada olmasına neden olur. Beyaz çayın beyaz çay olabilmesi için henüz olgunlaşmamış yaprakların toplanması gerekir. Adı ise yaprakların üstündeki beyaz tüycüklerden kaynaklanır. Yani aslında toplanan yaprak yeşil renklidir fakat üzerindeki beyaz tüylerden dolayı beyaz çay adını alır.

Siyah çayın yoğun tadına nazaran beyaz çay oldukça hafif bir aromaya sahiptir. İçimi de bu yüzden çok kolaydır. Peki gelelim şimdi asıl konumuza.

Beyaz çayın faydaları nelerdir?

Beyaz çayda bulunan kateşinler kansere karşı bir koruma görevi görür. Çünkü kanserli hücre oluşumunu engeller. Bunun en büyük nedeni ise hücre yapısını desteklemesi ve yenilenmesine yardımcı olmasıdır.

Kan akış seviyesini dengeler, yüksek tansiyonun düşmesine yardımcı olur. Ancak genel olarak düşük tansiyona sahip kişilerin yeşil çay ve beyaz çayı doktorlarına danışarak tüketmesi gerekir.

Vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olduğu için cilt yenilenmesini de sağlar, ödemlerin ortadan yok olmasına yardımcı olur.

Sepete at: https://www.tazemasa.com/beyaz-cay-white-earl-grey-50-gr-chado

Sepete at: https://www.tazemasa.com/beyaz-cay-silver-needle-50-gr-637

Kaynak:

Beyaz Çayın Faydaları Nelerdir?

Benzer Yazılar

Yorum Yapın