• 24 Mart, 2024

Yürüyelim Arkadaşlar

yuruyelim-arkadaslar

Sağlıklı yaşamak ve hastalıklardan uzak kalmak “tıbbi tedbirlerle” değil “doğru hayat tarzı ve davranışlarla“ mümkün olabilir. Senelerdir insanlarımıza bu basit gerçeği anlatmaya çalışıyorum. İlaç endüstrisinin ”pazarlama kurumu modern tıp” ise koruyucu hekimliği defterinden silmiş atmış, basit tedbirlerle geçecek sıradan şikâyetleri bile hastalıklara çevirmeye uğraşıyor.

Hiçbir hastalığı olmayan insanların da ilaç içmesi için elinden geleni ardına koymuyor ve doğrusu bunda da başarılı oluyor. Modern dünyada modern tıp sayesinde sapasağlam insanlar da artık “ilaç abonesi” olmuş durumdalar. Oysa hastalıklar ilaçlarla değil “adam gibi” yaşayarak önlenebilir.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi CDC, her sene USA’ da 900 bin kadar insanın hayatını kaybetmesine yol açan beş hastalığa bağlı ölümlerin yüzde 40’ ının sağlıklı hayat tarzı ile önlenebileceğini bildiriyor (1).

Kalp hastalıkları nasıl önlenir?

Dünyanın birçok ülkesinde de en çok ölüme yol açan bu hastalıklar listesinde kalp hastalıkları ilk sırada yer alıyor.

Kalp-damar hastalıkları çok seyrek doğuştan gelen kusurlar dışında tamamen hayat tarzından kaynaklanan bir hastalık.

Sağlıksız beslenme (rafine şeker, un, trans yağlar, fazla tuz) , hareketsizlik ve tütün kullanımı ile hipertansiyon ve tip 2 diyabet başta gelen risk faktörleri.

Modern tıp, tüm bu risk faktörlerini görmezden geliyor ve kalp hastalıklarından korunmak için sağlıklı insanların bile kolesterol hapı yutmasını “emrediyor“.

Oysa kalp hastalıklarının sebebi kolesterol yüksekliği değil, sağlıksız beslenme, hareketsizlik ve sigaradır; yapılması gereken de bunların azaltılması veya ortadan kaldırılmasıdır.

Dünya Sağlık Örgütü’ nün yeni yayınladığı Fiziksel Aktivite Raporu da, hareketsizliğin kalp hastalığı riskini yüzde 30 artırdığını bildiriyor (2).

İlaç endüstrisinin ve onlarla çıkar ilişkisi olan tıp derneklerinin “yere göğe koyamadıkları kolesterol haplarının” faydası da ancak bu kadar!

Üstelik kolesterol ilaçlarının “diyabetten hafıza kaybına, iktidarsızlıktan kas ağrılarına, böbrek yetersizliğinden katarakta” kadar onlarca “aksi tesiri” var ve bunlara milyarca lira harcanıyor.

Gelelim neticeye

Allah’ ın “Yürü ya kulum” tavsiyesini aklımızdan çıkarmayalım ve “yürüyelim arkadaşlar”.

Kaynak:

 

 

Benzer Yazılar

Yorum Yapın