• 24 Nisan, 2024

Yeni Evlilerden Pratik Yemek Tavsiyeleri

4 (1)

Henüz 6 aydır evli, yemek yapmayı ve yemeyi çok sevdiğimiz halde işten güçten geriye kalan zamanlarda evde yemek yapmaya, en önemlisi de yemekten sonra oluşan dağınıklığı toplamaya fazla vakit ayıramayan bir çiftiz. Hal böyle olunca da mükellef sofralar yerine pratik yemekler, kahvaltılar ve atıştırmalıklar hayatımızda önemli yer tutuyor. Tazemasa alışverişleriyle renklenip sağlık dolan mutfağımızdan bazı pratik önerilerimizi sizlerle paylaşmak istedim.

Kahvaltı kolayca halledebileceğiniz ama atlamamanız gereken önemli bir öğün. Her hafta organik unlarla kendi ekmek ve muffinlerimizi yapma fırsatı bulamasak da, beyaz ekmek yerine Tam Buğdaylı ve Kepekli köy ekmeği gibi daha sağlıklı ve doyurucu tahıllara geçmenizi tavsiye ederim. Bol bol taze domates, salatalık ve C vitamini deposu köy biberinin yanında kahvaltı sofralarınız için tavsiye edebileceğim ürünler arasında favorilerim: bir kere tattıktan sonra gün boyu tahıllı ekmeklere sürüp yemek istediğiniz közlenmiş patlıcan ve biberden yapılan Organik Ajvar sosu, Tazemasa’nın lezzetli zeytinyağı ve Ayfer Kaur baharatları ile harmanlayabileceğiniz Kalamata zeytini, Kıbrıs’ın en güzel ürünlerden biri olan Hellim peyniri, füme lezzetini sevenler için İsli Çerkez Peyniri, neredeyse anne sütü kadar faydalı olan Keçi sütü ve peyniri. Bez Sucuk ve Dilimli Kuzu Füme ise bir fincan kahveyle kahvaltıyı geçiştirmeye çalışan eşimin sabahları koşa koşa mutfağa gelmesini sağlayan Tazemasa lezzetleri.

3Ara öğünleri, atıştırmalıkları da özellikle hareketli günler geçiriyorsanız veya kilo vermeye çalışıyorsanız sakın atlamayın. Enerjinizi yüksek tutacağı gibi ana öğüne aç oturup fazla yemek yemenizi de engellemeye yardımcı olacaktır. Ara öğünleri keyifli hale getirmek, vücudunuzun ihtiyacı olan farklı vitamin ve mineralleri alabilmek için ve de sürekli diyet bisküviler yemek yerine biz kuruyemiş, meyve ve süte ağırlık veriyoruz. Çiğ fındık, Ceviz, Kaju, Gün Kurusu, siyah kuru üzüm gibi kuruyemişleri, meyveleri veya dilimlenmiş çiğ sebzeleri veya kahve veya tarçınla tatlandırılmış bir bardak keçi sütünü tercih edebilirsiniz. heyecanlı bir film veya sevdiğiniz dizinin sezon finalini izlerken cips yemek yerine yağ ve tuz miktarını çok düşük tutarak ve miktarını fazla abartmadan, evde mısır patlatmanızı öneririm. Bizim son zamanlardaki favorimiz kurutulmuş elma dilimlerinden yapılmış Çıtır Elma, ve birazcık zahmetli olsa da asıl faydası yapraklarında olan, Organik Soyulmamış Taze Enginarlar ile yaptığımız ev yapımı cips.

Geldik en büyük meselemiz olan öğle ve akşam yemeklerine. O gün canınız ne çektiyse eve gelirken marketler kapanmadan koşturarak alışveriş yapıp, günün yorgunluğu ve yolların stresiyle boğuştuktan sonra her gün akşamınızın en güzel saatlerini yemek yapmaya ayırmak istemiyorsunuz değil mi? Ama dışardan aldığınız hazır yemeklerin sağlığınıza ve bütçenize zarar verdiğinin de farkındasınız.  Bir haftalık veya hiç değilse bir kaç günlük yemeğinizi planlayın, hangi malzemelere ihtiyacınız olduğunu belirleyin. Alışverişte zaman kaybetmemek için Tazemasa’yı açıp siparişlerinizi verin ve istediğiniz saatlerde kapınıza gelsin.1 (2) copy

Mümkünse tüm yemekleri bir günde hazırlayıp buzdolabına atın, eve aldığınız sebzeleri bozulmadan pişirmiş olursunuz ve mutfağı bir kere toparlamanız yeter. Böylece günler boyunca eve gelip yapacağınız tek şey yemekleri dolaptan çıkarıp ısıtmak olacak. Örneğin Organik Tahıl Çorbası ve Organik Sebze Çorbası’nın içerikleri öyle dolu dolu ki, bir sürü malzeme alıp çorba yapmak yerine bu sağlıklı çorbaları hem kolayca hazırlayabilirsiniz, hem de bir kaç günlük besleyici ve doyurucu yemeğiniz olur. Karnınızı tok tutmak için çok miktarda et, ekmek ve makarna yemek yerine, yemeklerinizde bol bol sebze kullanarak daha doyurucu ve sağlıklı tabaklar hazırlayabilirsiniz. Zeytinyağlılar , mezeler ve salatalar da özellikle önümüzdeki yaz dönemi için hem ferahlatıcı hem de dolaptan çıkardığınız gibi tüketebileceğiniz pratik yemeklerden.

2 (1)Öğle ve akşam yemekleri için sevdiğim alternatiflerden biri de Kepekli Lavaş ekmeği arasına sebze, et, peynir veya önceden hazırlayacağınız falafel, mercimek köftesi, bulgur köftesi gibi seçeneklerden farklı birliktelikler hazırlamak.  Lavaşı dürüm gibi sarabilir veya istediğiniz malzemelerle pizza gibi hazırlayıp fırına atabilirsiniz. Önceden tavada veya fırında az yağ kullanarak kolaylıkla hazırlayabileceğiniz sebze karışımlarını hem Antakya’nın nefis Lavaş peyniri veya Organik salça ve Humus gibi sevdiğiniz soslar ile Lavaş arasına koyup tüketebilir, hem de makarna, pilav ve et yemeklerinin yanında tüketebilirsiniz. Yeri gelmişken,  Tazemasa’da bulabileceğiniz Kerevizli, Biberli ve Tam Buğdaylı Sebzeli makarnalardan bahsetmeden geçemeyeceğim. Bu makarnaları mevsimine göre fesleğen, roka, kuzu kulağı, nane gibi yeşilliklerle hazırlayabileceğiniz pesto veya Doğranmış domates ve domates püresi gibi ürünlerle yapacağınız soslarla, hazır kasap köfteler veya sadece bir kase keçi yoğurdu ile afiyetle tüketirken şimdiye kadar neden sadece sade makarna yediğinize, marketlerde neden bu tarz sebzeli makarnaların çeşit çeşit satılmadığına şaşıracaksınız.

Kısaca toparlarsak, önümüzdeki hafta hangi yemekleri hazırlamak istediğimizi planlayıp, buna göre alışverişimizi yapmak, yemekleri bol miktarda ve bir seferde hazırlamak vakit ve nakit tasarrufu yapmamızı sağladı, eve gelirken bu akşam ne pişireceğim stresini unutarak düzenli ve sağlıklı beslenmeye başladık. Yeni evlenecek çiftler ve yemek yapmaya fazla vakti olmayanlar için tavsiyelerinizi de yorum bölümünden merakla bekliyoruz.

Benzer Yazılar

Yorum Yapın